xtrem.ro  »  Urban  »  Escalada  »  Sport extrem la `Zi-le de turism` Cluj Napoca

Sport extrem la `Zi-le de turism` Cluj Napoca

7/724
calendar_month 04 Apr 2012, 12:55
Organizatia Studentilor Pentru Turismul Romanesc (OST) desfasoara in perioada 10-11 mai 2012 la Cluj Napoca programul a￯￯Zi-le de Turisma￯￯, eveniment nascut cu scopul informarii tinerilor asupra turismului montan, turismului de aventura, ecoturismului, activitatilor outdoor si a sporturilor extreme.

Printre activitatile desfasurate se numara si:

- Targul de turism montan, aventura si sporturi extreme: a￯￯Mocanitaa￯￯ (a V-a editie)

Data desfasurarii: 10-11 mai 2012
Locatia: Piata Muzeului, intre orele 11:00 a￯￯ 18:00.

Vor fi prezenti la targ in jur de 20-25 de participanti care activeaza pe piata turistica sau pe cea conexa acesteia.

Printre expozanti se numara:

-Cluburi si asociatii montane sau de speologie
-Firme de turism de aventura sau sporturi extreme
-Firme de comercializare a echipamentului montan si articole sportive
-A￯Firme de comercializare biciclete si accesorii
-A￯Scoli de sporturi extreme: (ex zbor cu parapanta)
-Centrul de informare turistica
-Salvamont

In Parcul I.L Caragiale, din imediata apropiere a Pietii Muzeului, se doreste amplasarea unui panou de catarare vertical, din data de joi, 10 mai, data la care incepe targul. Acest panou este conform tuturor regulilor in vigoare necesare. Se va catara pe el doar in datele de 10 si 11 mai, pe perioada targului, sub supravegherea personalului autorizat.

- Treasure-hunt - urmarind obiective de interes turistic clujene (Vanatoare de comori / Curse pe echipe urmand un traseu stabilit)

Avand in vedere ca proiectul a￯￯Zi-Le de Turisma￯￯ se va desfasura in luna mai, in cadrul Lunii Studentului Clujean, cel mai mare proiect al Consortiului Organizatiilor Studentesti din Cluj, organizatorii evenimentului (Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc) vor desfasura in aceasta luna activitati outdoor care sa implice studenti din toate centrele universitare din Cluj Napoca.

In fiecare weekend din luna se vor organiza ture de rafting, in zona Vadu Crisului, jud. Bihor, in colaborare cu organizatia Master Adventure, care are licenta si experienta in domeniu pentru desfasurarea unor astfel de activitati. Echipamentele necesare ne vor fi asigurate tot de catre ei.

Se doresc de asemenea a se realiza colaborari cu firme de echitatie din apropierea Clujului, pentru a efectua activitati de echitatie si cursuri de zbor cu parapanta, in acest sens putand colabora cu ASPAR.

Info suplimentare si program pe site-ul oficial: ziledeturism.blogspot.com


 
 
 
 
Sondaj
Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?