Festivalul de escalada Sohodol Climb 2012

Publicat: 26 Iul 2012 08:40

In weekendul 21-23 septembrie 2012 se va organiza Festivalul de escalada Sohodol Climb 2012, organizat de Vertical Spirit si Alpin Club Carpatic, ocazie cu care se vor inaungura noi trasee de escalada.

Cheile Sohodolului reprezinta de ani buni trasee perfecte atat pentru incepatori cat si pentru cei experimentati, iar organizarea de evenimente aici are si avantajul ca valorifica potentialul deosebit al zonei pentru practicarea escaladei sportive in Cheile Sohodolului.

Cu aceasta ocazie se vor amenaja si 25 a￯￯ 30 de trasee noi de escalada cu grade diferite de dificultate, iar dupa concurs se vor premia cele mai bune realizari atat la fete cat si la baieti.

In prezent, in chei exista deja circa 120 de rute de escalada sportiva, cu grade de dificultate cuprinse intre 5b si 8a+, cu trasee de la fete cazute la surplombe agresive si tavane, majoritatea fiind amplasate in imediata apropiere a drumului auto care strabate cheile Sohodolului.

Zona aleasa pentru competitia de la sfarsitul lunii septembrie este cea din aval de Nari, deoarece este ideala pentru practicarea escaladei pe timpul verii, fiind situata in zona de umbra.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2,100(4 voturi)
1848 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si