Sport extrem la `Zi-le de turism` Cluj Napoca

Publicat: 04 Apr 2012 12:55

Organizatia Studentilor Pentru Turismul Romanesc (OST) desfasoara in perioada 10-11 mai 2012 la Cluj Napoca programul a￯￯Zi-le de Turisma￯￯, eveniment nascut cu scopul informarii tinerilor asupra turismului montan, turismului de aventura, ecoturismului, activitatilor outdoor si a sporturilor extreme.

Printre activitatile desfasurate se numara si:

- Targul de turism montan, aventura si sporturi extreme: a￯￯Mocanitaa￯￯ (a V-a editie)

Data desfasurarii: 10-11 mai 2012
Locatia: Piata Muzeului, intre orele 11:00 a￯￯ 18:00.

Vor fi prezenti la targ in jur de 20-25 de participanti care activeaza pe piata turistica sau pe cea conexa acesteia.

Printre expozanti se numara:

-Cluburi si asociatii montane sau de speologie
-Firme de turism de aventura sau sporturi extreme
-Firme de comercializare a echipamentului montan si articole sportive
-A￯Firme de comercializare biciclete si accesorii
-A￯Scoli de sporturi extreme: (ex zbor cu parapanta)
-Centrul de informare turistica
-Salvamont

In Parcul I.L Caragiale, din imediata apropiere a Pietii Muzeului, se doreste amplasarea unui panou de catarare vertical, din data de joi, 10 mai, data la care incepe targul. Acest panou este conform tuturor regulilor in vigoare necesare. Se va catara pe el doar in datele de 10 si 11 mai, pe perioada targului, sub supravegherea personalului autorizat.

- Treasure-hunt - urmarind obiective de interes turistic clujene (Vanatoare de comori / Curse pe echipe urmand un traseu stabilit)

Avand in vedere ca proiectul a￯￯Zi-Le de Turisma￯￯ se va desfasura in luna mai, in cadrul Lunii Studentului Clujean, cel mai mare proiect al Consortiului Organizatiilor Studentesti din Cluj, organizatorii evenimentului (Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc) vor desfasura in aceasta luna activitati outdoor care sa implice studenti din toate centrele universitare din Cluj Napoca.

In fiecare weekend din luna se vor organiza ture de rafting, in zona Vadu Crisului, jud. Bihor, in colaborare cu organizatia Master Adventure, care are licenta si experienta in domeniu pentru desfasurarea unor astfel de activitati. Echipamentele necesare ne vor fi asigurate tot de catre ei.

Se doresc de asemenea a se realiza colaborari cu firme de echitatie din apropierea Clujului, pentru a efectua activitati de echitatie si cursuri de zbor cu parapanta, in acest sens putand colabora cu ASPAR.

Info suplimentare si program pe site-ul oficial: ziledeturism.blogspot.com
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(1 voturi)
2415 vizite

Sondaj

Este sigura masina de raliu in eventualitatea unui accident?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si