xtrem.ro  »  Urban  »  Escalada  »  Festivalul de escalada Sohodol Climb 2012

Festivalul de escalada Sohodol Climb 2012

6/654
calendar_month 26 Iul 2012, 08:40
In weekendul 21-23 septembrie 2012 se va organiza Festivalul de escalada Sohodol Climb 2012, organizat de Vertical Spirit si Alpin Club Carpatic, ocazie cu care se vor inaungura noi trasee de escalada.

Cheile Sohodolului reprezinta de ani buni trasee perfecte atat pentru incepatori cat si pentru cei experimentati, iar organizarea de evenimente aici are si avantajul ca valorifica potentialul deosebit al zonei pentru practicarea escaladei sportive in Cheile Sohodolului.

Cu aceasta ocazie se vor amenaja si 25 a￯￯ 30 de trasee noi de escalada cu grade diferite de dificultate, iar dupa concurs se vor premia cele mai bune realizari atat la fete cat si la baieti.

In prezent, in chei exista deja circa 120 de rute de escalada sportiva, cu grade de dificultate cuprinse intre 5b si 8a+, cu trasee de la fete cazute la surplombe agresive si tavane, majoritatea fiind amplasate in imediata apropiere a drumului auto care strabate cheile Sohodolului.

Zona aleasa pentru competitia de la sfarsitul lunii septembrie este cea din aval de Nari, deoarece este ideala pentru practicarea escaladei pe timpul verii, fiind situata in zona de umbra.


 
 
 
 
Sondaj
Cat de riscant este parasutismul?