Despre Bouldering si Bouldering Attitude

Publicat: 07 Feb 2012 17:42

De ce Bouldering Attitude

Boulderinga￯￯ul este o activitate sportiva spectaculoasa cu un puternic accent social si interuman. Poate fi practicat atat individual cat si in grup si permite practicantilor sa petreaca impreuna momente agreabile, impartasindu-si unii altora experientele.

Spre deosebire de celelalte discipline ale catararii, bouldering-ul promoveaza interactiunea intre cataratori de toate nivelurile, de la incepatori la sportivi de top, locurile in care se practica fiind foarte accesibile si reunind trasee cu grade de dificultate foarte variate.

Bouldering-ul este o activitate sportiva cu un impact puternic si asupra copiilor, putand fi practicat in conditii de maxima siguranta si contribuind la dezvoltarea unor aptitudini precum: observatie si analiza rapida, apreciere justa, adaptare, luarea unei decizii imediate, dinamism, hotarare, incredere in fortele proprii, de la varste foarte fragede.

Bouldering-ul include toate aspectele catararii, atat fizice cat si mentale.

Boulderinga￯￯ul este considerat de foarte multi ca fiind cea mai pura forma de catarare a￯￯ fara restrictiile sau ajutorul impuse de coarda sau alte echipamente.

Bouldering-ul inseamna eliminarea constrangerilor, libertatea miscarilor si eliberarea mintii.

Bouldering-ul inseamna atitudine.

Ce este Bouldering-ul?

Bouldering-ul este O ARTA a￯￯ ARTA MISCARII PURE, A CONCENTRARII SI A ECHILIBRULUI.

In bouldering incordarea si dinamismul se imbina cu eleganta si supletea miscarilor.

John Sherman descrie boulderingul ca fiind a￯￯cea mai senzuala forma de catarare, care implica miscari explozive si puternice, necesitand forta, dar si existenta unei permanente armonii intre corp si stancaa￯￯.

Bouldering - ul reprezinta catararea pe portiuni stancoase (care nu depasesc de obicei inaltimea de 4 m) fara utilizarea echipamentului de siguranta folosit in escalada clasica: ham, coarda, casca. Se practica de obicei pe stanci surplombate, faleze stancoase situate pe malul marii, bolovani sau pe structuri artificiale special create si in salile de catarare.

Rutele de boulder sunt cel mai adesea a￯￯problemea￯￯, deoarece natura catararii este scurta, curioasa si seamana cu o problema care trebuie rezolvata. Pentru a reduce riscul accidentarilor, rareori cataratorii merg mai sus de cativa metri de la pamant. In cazul unei caderi sunt folosite saltele de aterizare special create, in timp ce alte persoane A￯ stau la prindere A￯ pe sol, directionand corpul cataratorului catre salteaua de aterizare si protejandu-i capul.

Cel mai important aspect al bouldering-ului este permanenta incercare de depasire a propriilor limite.

In intrega lume, bouldering-ul se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare.


Sursa: Alpin Club Carpatic Junior
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

4,67(3 voturi)
2129 vizite

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si