Conducatorii Stelei sunt cu ochii pe clasamentul din Belgia

Publicat: 14 Feb 2017 11:30

Parcă îl și văd pe Meme Stoica, cum se trezește dimineața după etapă, deschide laptopul și tastează clasament Belgia pe motoarele de căutare. Interesul este pe deplin justificat: dacă Anderlecht câștigă campionatul, în contul Stelei intră 2 milioane de euro din transferul lui Nicolae Stanciu, pe lângă cele 7,8 milioane încasate necondiționat.

FC Bruges este și ea în formă

Se poate spune că „roș-albaștrii” au destul ghinion, în sensul că este un sezon în care FC Bruges este pe cai mari. Echipa care l-a transferat pe Dorin Rotariu a jucat în grupele Ligii Campionilor. Ce-i drept, nu a fost o participare glorioasă, însă contează experiența acumulată și, mai ales, banii câștigați de acolo.

Forma bună a celor din Bruges i-a luat pe surprindere până și pe specialiștii de la casele de pariuri. Înainte de începutul sezonului, aceștia creditau formația din nord-vestul Belgiei abia cu a treia șansă la campionat. Pe locul secund era Gent, echipă care a dezamăgit până acum. Vicecampioana din sezonul 2015/2016 se află abia pe poziția a 6-a în momentul în care scriu aceste rânduri. Principala candidată la titlu era actuala echipă a lui Stanciu și Chipciu.

Cu ochii pe Stanciu și Chipciu

Nu cred că sunt subiectiv când spun că Anderlecht nu s-ar fi aflat în fruntea clasamentului fără cei doi. Ei au avut un impact imediat asupra jocului, prin assist-uri și prin golurile marcate.

Presiunea este mai mare pe fostul decar de la Steaua. Era și normal, din moment ce a făcut obiectul celei mai scumpe mutări din istoria alb-violeților. Imediat după anunțarea transferurilor, presa și oamenii de fotbal din Belgia au ridicat întrebarea: „Face Stanciu <muntele de bani> care s-a dat pe el?”.

Răspunsul este actualizat după fiecare meci. Stilul celor care își dau cu părerea acolo se aseamănă mult cu cel al comentatorilor din spațiul mioritic. Astăzi îl ridică îl slăvi pe „Nicușor” după un gol marcat, iar mâine consideră că este o „afacere” din cale-afară de proastă.

E bun! Ba e prost!

Emblematice au fost reacțiile după ce Stanciu a înscris două goluri în meciul cu Mainz (6-1), din Europa League. La cald, jurnaliștii din Bruxelles și-au epuizat toate cuvintele de laudă la adresa lui, anticipând că va pleca „sigur” în Anglia sau în Spania, după finalul sezonului.

Câteva zile mai târziu, când s-a risipit entuziasmul, discursul a suferit o „mică” transformare: „Ce mare scofală e să dai două goluri într-o victorie cu 6-1? Mai bine dai unul singur, într-un meci care altfel s-ar termina 0-0”.

De asemenea, după numai o săptămână în care Stanciu a marcat golul etapei în Jupiler Pro League, fiind slăvit ca un rege în presa printată și în emisiunile televizate, s-au găsit comentatori care să tragă concluzia: „Nu, nu e de Anderlecht. Poate ar trebui să fie lăsat pe banca de rezerve”.

Deci, ia Steaua banii?

Revenind la lupta pentru titlu, deci la cele două milioane de euro în suspensie ale Stelei, trebuie spus că ea poate fi „arbitrată” de Standard Liege. Răzvan Marin a intrat direct în primul „unsprezece” al fostei campioane și are toate șansele să devină un jucător de bază acolo și, implicit, al echipei naționale.

Este important de precizat că sistemul competițional din prima ligă belgiană este oarecum similar cu cel din Liga I, în sensul că, după derularea sezonului regular, punctele se înjumătățesc.

Sunt înscrise 16 echipe, deci sezonul „normal” se desfășoară pe 30 de etape. După aceea, urmează playoff-ul de campioană, în care intră echipele clasate pe locurile 1-6. Playoff-ul pentru participarea în Europa League se joacă între ocupantele locurilor 7-14, iar ocupanta locului 15 în clasament joacă un baraj pentru stabilirea echipei care va retrograda din Jupiler Pro League. La finalul sezonului echipa clasată pe locul 16 retrogradează direct în liga a 2-a.

Ce spui? Va activa Stanciu și clauza de 2 milioane pentru câștigarea campionatului?
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
2742 vizite

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si