BMW HP4 - Un S 1000 RR dus la extrem

Publicat: 21 Aug 2012 13:09

BMW a lansat noua motocicleta HP4, o versiune "hardcore" a celebrului S 1000 RR, care a revolutionat segmentul super-sportivelor inca de la la lansare.

BMW a prezentat noul HP4, cea mai usoara si mai performanta motocicleta din clasa 1000. Cu 193 CP si 199 kg la plin, raportul CP/kg este aproape 1, o valoare impresionanta pentru acest segment.

BMW HP4 are la baza celebrul S 1000 RR un model care a reusit sa stabileasca noi standarde in clasa sa inca de la lansare.

Bavarezii sustin ca varianta "hardcore" HP4 este o motocicleta care poate fi folosita fara nici o modificare pe circuit, dar care poate rula si pe drumurile poblice fara ca pilotul sa simta vreun disconfort.

HP vine de High Performance, iar 4 reprezinta numarul cilindrilor. Motocicletele BMW din aceasta clasa sunt unele exclusivite, datorita pretului, dar si performantelor uimitoare.

Cea mai mare realizare a inginerilor germani este scaderea masei. S-au folosit materiale de ultima generatie si unele dintre cele mai avansate tehnologii pentru ca rezultatul sa fie o scadere a masei cu doar 2,4 kg.

Chiar daca pare o valoare nesemnificativa, inginerii bavarezi sustin ca centrul de greutate a fost coborat, iar cele 2,4 kg in lipsa isi vor face simtita prezenta mai ales pe circuit.

Puterea si cuplul motorului nu au crescut, dar oficialii BMW ne asigura ca propulsorul de 1,0 litri "trage" mult mai liniar chiar si in modurile Snow si Rain.

Pentru cei care vor si mai multa exclusivitate, BMW pune la dispozitia viitorilor clienti o serie de accesorii din fibra de carbon care dau un plus de agresivitate modelului german, precum si elemente functionale ca: scarite ajustabile, manere din fibra de carbon etc.

Autor: Laurentiu Florescu
Sursa: www.promotor.ro
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
3341 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si