Au inceput sapaturile la noul circuit moto!

Publicat: 21 Aug 2012 13:47

In sfarsit autoritatile au anuntat ca primele sapaturi la viitorul circuit moto de viteza din Romania, situat cam la 50 km de Bucuresti, au inceput zilele astea, cu intarzierea de rigoare, bineinteles.

Probleme au existat inca de la inceput, cand exproprierile s-au lovit de refuzul localnicilor care nu doreau sa-si cedeze parcelele, mai ales ca zvonurile privind cresterea nivelului de zgomot din zona erau alimentate zilnic.

Inaugurarea lucrarilor in zona s-a facut pe 6 iunie 2012, la eveniment fiind prezenti si Catalin Manea, initiatorul proiectului Motor Park, primarul comunei Adancata, Marin Gheorghe, presedintele Consiliului Judetean IalomiA￯a, Vasile Silvian Ciuperca si senatorul ialomitean Mihaita Gaina.

La sfarsitul lunii iulie 2012 se cara piatra urmand ca sapaturile sa inceapa in luna august si asfaltul sa poata fi turnat in primavara.

Pana atunci, mult asteptata etapa ROSBK din toamna asta va trebui sa fie tinuta in alta parte, desi initial se programase pe acest nou circuit de viteza.

Catalin Manea: "Au existat anumite decalaje privind avizele, eu personal am avut un accident, dar firma constructoare spune ca ar putea recupera decalajul pana in toamna.

Dar, asta inseamna o logisticA￯ deosebita, camioane multe, statii multe de asfalt, costuri suplimentare pe care la ora actualA￯ nu am vrea sa ni le asumam.

Vrem sa-l facem bine si cat mai complet din prima faza. Sunt sanse ca asfaltul sa fie turnat si A￯n toamna, dar eu personal nu vreau sa fac speculatii. Acum avem banii pentru prima faza a proiectului si nu avem nevoie de un investitor pentru terminarea lucrarilor".

Problema ramane insa stringenta, din cauza reasfaltarii circuitului de la Serres, cel care urma sa gazduiasca aceasta etapa. Singura solutie se pare ca ramane reprogramarea etapei la inceputul lunii noiembrie 2012.

Credit foto: Ionut Mistode

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
1884 vizite

Sondaj

Cat de riscant este parasutismul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si