Sebastian Loeb castiga Raliul Finlandei

Publicat: 08 Aug 2012 14:13

Ce-i drept, prima partea a raliului n-a fost tocmai o plimbare in parc, localnicii Latvala si Hirvonen suflandu-i francezului in ceafa, iar cel din urma s-a apropiat de lider pana in superspeciala cu numarul 15, cand a inceput sa piarda teren.

Asadar, a fost o lupta stransa intre pilotii echipei Citroen si, cu toate ca pe teren propriu Mikko nu s-a lasat probabil usor, punand presiune pe coechipierul sau, nu a avut prea mare succes.

Istoria se repeta - in 2008 Hirvonen s-a mentinut constant aproape de Loeb, dar francezul pur si simplu a dansat in drumul lui catre linia de sosire.

De aceasta data, campionul si-a construit un avantaj pe parcursul etapelor, incat nici nu s-a mai obosit sa forteze in ultimele doua probe speciale. Ambii piloti au zburat, la propriu, insa erou local, Hirvonen, s-a ales doar cu pozitia a doua, la 6,1 secunde in spatele celuilalt DS3 WRC.

Sebastian Loeb pur si simplu a facut spectacol pe macadam, desi nu totul a mers ca pe roate - in SS8 acesta flirta cu retragerea din cauza diferentialului spate care, din pricina supraincalzirii, pierdea ulei, cauzandu-i astfel probleme Citroen-ului DS3 WRC.

Chiar si asa, pilotul a tras tare, reusind sa pastreze avansul creat fata de Hirvonen, ca mai apoi in SS9 sa schimbe diferentialul masinii.

Batalia celor de la Ctiroen a continuat pe tot parcursul raliului, iar masinile Ford au ingreunat situatia punand presiune pe ambii piloti ai echipei franceze, in special pe Mikko.

Jari a￯￯ Matti Latvala, aflat in prima zi a raliului pe locul 4, l-a devansat fara probleme pe Solberg, iar intr-un final a terminat pe locul 3 cu un avans de 20 de secunde in fata acestuia si cu 28,9 secunde in spatele lui Loeb.

Cu toate ca la un moment-dat a fost foarte entuziasmat de deznodamantul raliului datorita prestatiei avute, Latvala a declarat in final: a￯￯Chiar incerc, incerc sa dau tot ce am mai bun, dar nu se intampla nimic. Nu stiu de cea￯￯.

Nici Hirvonen nu s-a sfiit sa puna accent pe prestatia lui Loeb, declarand: a￯￯Sebastian a fost mai rapid asa ca felicitari pentru el. Locul doi in Finlanda este rau, dar daca ai o prestatie perfecta nu este de ajuns sa-l bati pe Sebastian. Trebuie sa faci mai mult, sa tragi mai tare pentru ca el este incredibil.a￯￯

stii ca mergi foarte tare cand ai doi finlandezi in spate, pe teren propriu, care dau 110% E￯i tot nu reuE￯esc sa te ajunga. Este pentru a cincea oara cand finlandezii s-au declarat invinsi la ei acasa in ultimii 20 de ani si pentru a 3-a oara cand s-au declarat invinsi in fata francezului.

Nu cred ca este momentul sa le amintim ca Loeb tocmai a inregistrat a 73-a victorie, urcand pe acelasi piedestal cu legendarul pilot finlandez de raliuri Juha Kankkunen. Iar Loeb se pare ca nu are de gand sa se opreasca aici.

Sursa: www.topgear.roA￯
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
659 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si