Se schimba regimul politelor RCA!

Publicat: 03 Oct 2012 14:24

Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a facut un anunt bomba care a intors pe dos piata asigurarilor de raspundere civila!

De la inceputul anului 2013 urmeaza sa intre in vigoare noua lege de despagubire RCA, potrivit careia soferii prejudiciati in accidente rutiere survenite din vina altor conducatori auto urmand sa fie despagubiti de proprii asiguratori RCA, nu de societatile care au emis politele RCA ale vinovatilor.

"Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profi si brokerii de asigurari.

In prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile.

Dupa ce vom introduce noul sistem, cred ca plata daunelor se va face in cel mult 60 de zile", a spus Coca-Constantinescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Dupa ce compania unde soferul pagubit avea asigurat autovehiculul ii va despagubi dauna, suma despagubita va fi recuperata de companie prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent.

Scopul acestei masuri este se pare imbunatatirea serviciilor furnizate asiguratilor si pagubitilor si cresterea increderii asiguratului in propriul asigurator, precum si un mai bun control al costurilor corelate cu acordarea despagubirilor.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
3538 vizite

Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si