In memoriam Sergio Pininfarina - 1926-2012

Publicat: 05 Iul 2012 15:19

Preluare: Vlad Mitrache
www.topgear.ro

Ziua de 4 iulie a fost o trista pentru lumea designului auto a￯￯ Sergio Pininfarina, presedintele casei de design Pininfarina inca din 1966, a incetat din viata in casa sa din Torino.

A fost fiul fondatorului companiei, Batista Farina, iar in momentul decesului indeplinea functia de director de onoare in cadrul ei.

Dupa ce a absolvit Universitatea Politehnica din Torino in 1950 cu specializare in inginerie mecanica, Sergio si-a inceput ucenicia in cadrul afacerii de familie.

In 1961 ajunsese deja director general iar in 1966, a preluat conducerea dupa ce tatal sau s-a stins din viata.

In timpul mandatului sau, Sergio a supervizat designul unora dintre cele mai legendare masini sport, inclusiv Ferrari Enzo sau Maserati Quattroporte.

Ceea ce explica, probabil, de ce vitrina sa cu trofee e la fel de consistenta ca si CV-ul a￯￯ a castigat peste 20 de premii importante in design si a primit patru diplome de onoare pentru contributia sa in design.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(0 voturi)
454 vizite

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si