xtrem.ro  »  Pe Munte  »  Stiri munte  »  Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfasura, in 2013, pe Valea Prahovei

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfasura, in 2013, pe Valea Prahovei

6/620
calendar_month 26 Iul 2012, 14:56
Comitetul Olimpic European a decis, pe data de 24 noiembrie 2011, in cadrul Adunarii Generale care s-a desfasurat la Soci (Federatia Rusa), sa acorde Romaniei acceptul final pentru a organiza Editia de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Aceasta decizie inseamna o confirmare a faptului ca dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive pe Valea Prahovei este intr-un stadiu avansat, iar statiunile montane sunt pregatite sa gazduiasca un astfel de eveniment.

In cadrul Adunarii Generale, reprezentantii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat raportul privind stadiul pregatirii Romaniei din punctul de vedere al infrastructurii turistice si sportive, din care a reiesit ca tara noastra se incadreaza in graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European.

Patrick Joseph Hickey (presedintele Comitetului Olimpic European), Octavian Morariu (presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman) si George Scripcaru (presedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 si primar al Brasovului) au semnat, in cadrul reuniunii de la Soci, scrisorile adresate tuturor comitetelor olimpice europene prin care acestea vor fi invitate sa inceapa pregatirile pentru competitia organizata in Romania.

Intrecerile sportive incluse in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European care va fi organizat, in anul 2013, se vor desfasura la Brasov si Predeal, precum si la Sinaia, Busteni si Azuga.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului investeste aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive necesare organizarii FOTE 2013.

Printre investitii se numara extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.), amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, si a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor, cat si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Sursa:www.ziarulprahova.ro


 
 
 
 
Sondaj
Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?