Locul potrvit pentru snowkiting

Publicat: 07 Feb 2012 22:31

Locatia ideala pentru snowkiting trebuie sa fie un spatiu larg, lacuri bine inghetate, cu un strat de zapada de 10-15 cm.

Stratul de zapada de 10-15 cm este mai confortabil cand cazi, si nu este nici asa de mare, incat sa impotmoleasca un incepator.

Dupa ce faci progrese in acest sport, vei cauta zapada din ce in ce mai mare.

Multi snowkiteri prefera campuri largi si deschise, numai asigura-te ca ai permisiunea proprietarului terenului respectiv.

Inspecteaza bine terenul unde ai de gand sa te dai cu snowkiteul, inainte de a incepe sa te dai. Verifica daca sunt copaci, garduri, case, linii de inalta tensiune sau strazi in zona.

Pastreaza o distanta de 100 de metri fata de orice obstacol pe directia vantului.

Este important sa ti cont si de faptul ca zmeul te poate face sa executi salturi mari, deci ar fi de preferat sa incerci salturile noi pe o zapada mai mare.

Nu sari decat daca esti sigur ca vei avea spatiu suficient pentru aterizare in siguranta.

Gandeste-te la siguranta ta inainte de toate si apoi distreaza-te cu snowkiteul. Mai bine renunta sa te mai dai, decat sa te dai intr-o zona care ti se pare periculoasa.

Nu uita sa iti verifici echipamentul inainte de a incepe sa te dai. Verifica de mai multe ori deschiderea si functionalitatea sistemelor de siguranta.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(2 voturi)
1778 vizite

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si