Primii pasi in snowkiting

calendar_month 07 Feb 2012, 22:24
Snowkitingul este alegerea perfecta pentru pasionatii de schi sau snowboarding, care vor sa diversifice, sau pentru practicantii de kiteboarding pe timp de iarna.
Este sportul cel mai bun pentru invatarea si practicarea tehnicilor care se folosesc la kiteboarding.
Intrucat nu trebuie sa te lupti cu valurile sau sa te chinui sa stai pe placa in apa, snowkitingul este mult mai usor de invatat.
Si in plus, ai nevoie de mult mai putin vant si te poti da in orice zona deschisa si acoperita cu zapada.
Schiorii si snowboarderii adora acest sport si pentru ca nu mai au nevoie sa cheltuiasca bani pe funiculare pentru a fi urcati de fiecare data cand vor sa se dea, pana unde incepe partia.
Siguranta:
Nu folosi zmeul in apropierea obstacolelor. Intotdeauna, foloseste un leash care sa te ajute sa zmeul cand este cazul, ca atunci cand acesta cade. Aceasta manevra e bine sa o faci pentru siguranta ta si a celor din jur.
Invata sa manuiesti un zmeu cu doua ancore. Daca esti incepator in manevrarea zmeelor cu doua sau patru ancore, primul pas este sa iti dezvolti abilitatile de manevrare a zmeului.
Poti incepe prin a-ti cumpara sau imprumuta un zmeu cu doua ancore cu care sa inveti manevrele de lansare si aterizare a unui zmeu, cum sa maresti puterea unui zmeu si sa experimentezi zborul cu zmeul pe o bara.
La snowkiting, poti folosi zmeul de la antrenament si ca zmeu pentru vant puternic. Un zmeu de antrenament, cu o folie de 3 metri, este de ajuns pentru o persoana de 80 kg, la un vant de 20 mph (8.94 m/s), pe un strat tare de zapada sau gheata.
Cumpara echipamentul potrivit
Inainte de a cumpara echipamentul de snowkiting, intreaba la magazin ce echipament ti se potriveste, in functie si de stilul, greutatea corporala sau locul unde vrei sa te dai cu snowkitingul.
Dimensiunea zmeului depinde nu numai de greutatea raiderului si de conditiile de zapada, ci si de ceea ce intentionezi sa faci. Daca vrei doar sa iesi sa te dai pur si simplu cu snowkitingul pe zapada, iti trebuie un zmeu mult mai usor decat daca ai executa sarituri sau ai vrea sa atingi viteze mari.
Importanta vantului
Vanturile de iarna, ofera posibilitati in plus pentru snowkiting, fata de cele de vara. Aerul rece, mai dens, produce o putere de propulsie mai mare, la o viteza a vantului mai mica.
In functie si de dimensiunea zmeului pe care il ai, poti sa te dai si la viteze mari ale vantului, de 5-30 mph, dar te sfatuim ca, la inceput sa nu te aventurezi daca vantul are o viteza mai mare de 15 mph, pana ce nu iti imbunatatesti foarte mult abilitatile de manevrare a zmeului.
Noutati




