xtrem.ro  »  Pe Munte  »  Snowboarding  »  Kinda Geza a?? posibil candidat la JO din 2014?

Kinda Geza a?? posibil candidat la JO din 2014?

4/405
calendar_month 15 Feb 2012, 16:14
Kinda Geza nu mai reprezinta de ceva vreme doar un simplu practicant al sporturilor extreme din Romania.

Odata cu prima etapa a Campionatului National de Slopestyle desfasurat la Sibiu, in fun-parkul Arena Platos, amenajat in apropiere de statiunea sibiana Paltinis, acest impatimit al snowboardului a demonstrat inca o data ca talentul nu tine cont de varsta si ca putem deveni in viitorul apropiat camdidati seriosi la Jocurile Olimpice din 2014.

Cea mai disputata clasa din cadrul competitiei a fost cea de snowboard adulti, unde Kinda Geza a pornit ca mare favorit si a reusit sa isi demonstreze talentul fiind in mare forma, castigand fara probleme in fata lui Daniel Teodorescu.

Odata cu acest titlul castigat, Kinda Geza devine cel mai bun snowboarder al momentului si singurul roman ce are sanse sa participe la Jocurile Olimpice din 2014.

Snowboardul incepe sa prinda din ce in ce mai mult in randul romanilor, mai ales in zonele unde relieful permite practicarea sportului cu placa.

Principalele zone sunt in Brasov, Sibiu, Harghita si statiunile de pe Valea Prahov, dar din ce in ce mai mult incepe si Bucurestiul sa apara in zone, mai ales in weekenduri.

Snowboardul apartine ca ramura de FR de Schi si Biatlon, astfel ca fiecare practicant care doreste sa participe la competitii trebuie sa detina o legitimatie in cadrul acestui forum sportiv.

Kinda Geza (28 ani) s-a nascut la Miercurea Ciuc, pe 16.07.1983 si si-a facut debutul in cariera sportiva in anul 1998. Insa cele mai notabile rezultate le-a avut in anul 2009, la Mondiale, cand a reusit un frumos loc 39.

In ciuda rezultatelor, Kinda se plange ca snowboardul nu este inca un sport care sa atraga sponsorii: "In judetul Harghita, sponsorii sunt indreptati in prezent mai mult catre schi si hochei.

Rezultatele mele sunt insa, spre exemplu, mai tari decA￯t cele ale hocheistilor sau ca la schi alpin. In Romania nu prea se stie foarte mult de snowboard, dar poate prezenta mea la Jocurile Olimpice ii va aduce mai multa notorietate"


Asadar, sa ii tinem pumnii si sa il vedem pe scena de la Soci (Rusia), in 2014, la Jocurile Olimpice de iarna, unde FRSB il poate inscrie pe harghiteanul Kinda Geza la disciplina snowboard, pentru primele doua probe, cea de boardercross si half-pipe: "Imi doresc sa ajung la JO din 2014. Motivatia principala ar fi ca astfel voi reusi sa promovez si aceasta disciplina in Romania. Snowboard-ul nu mai este demult o gluma sau o joaca".

Autor: Tashulina


 
 
 
 
Sondaj
Urmaresti cursele de Formula 1?