Petrece vacanta de iarna la ski, in Austria!
5/506
calendar_month 21 Dec 2016, 17:01
De ce sa mergi la ski in Austria?

In ofertele agentiilor de turism din ultimii 5 ani, pachetele la statiunile de ski din Austria tin capul de afis in sezonul rece. Nu doar ca beneficiati de partii bine ingrijite, performante, destinate practicarii schiului atat pentru amatorii aflati la inceput de drum, cat si pentru sportivii de performanta, dar veti avea parte de o primire ospitaliera, dupa o rigoare nemteasca. Situata in centrul Europei, “tara valsului” dispune de cateva sunte sute de localitati unde se pot practica, cu usurinta si o placere debordanta, sporturile de iarna. Dintre acestea, cele cele mai renumite sunt Innsbruck, Zell am See, Sölden, Kitzbuehel sau Kaprun.

Austria este renumita pentru regiunile sale pitoresti, imaginile superbe, desprinse parca din fotografii, servicii ireprosabile si instalatii pe cablu de ultima generatie. Cu ajutorul lor, turistii, dar si schiorii de performanta, pot ajunge rapid pe cele mai inalte creste alpine, de unde isi pot da drumul pe undele dintre cele mai mari si abrupt si mai mari partii din lume.

Spre deosebire de Romania, lungimea totala a partiilor depaseste 55 de km. Cele peste 800 de statiuni montane isi deschid portile la inceputul fiecarul sezon hibernal si isi asteapta zecile de mii de turisti veniti din intreaga lume multa distractie, muzica si o atmosfera de basm.

Acces rapid si eficient

Turistii care aleg varianta unei vacante de ski intr-una din statiunile austrice au acces rapid si eficient intr-una din localitatile montane. Cea mai rapida modalitate de a ajunge la schi este avionul. Aeroportul din Innsbruck deserveste anual cateva milione de trecatori veniti din toate colturile lumii pentru un sejur de iarna de neuitat. De aici, pana intr-una din renumitele statiuni se poate lua trenul. Caile feroviare austriece permit circulatia trenurilor de mare viteza, prin urmare transferul aeroport-hotel nu dureaza mai mult de 1-2 ore.

In afara transportului aerian si feroviar, impatimitii sporturilor de iarna pot ajunge in patria lui Mozart si cu masina personala. Drumul nu dureaza mai mult de doua zile, fiind, in mare parte, pe autostrada.

Innsbruck – bijuteria Austriei

Capitala provinciei Tirol, cu o populatie de aproximativ 150000 de locuitori, orasul Innsbruck este situate in partea central-nordica a teritoriului austriac, foarte aproape de granita cu Germania. Datorita cladirilor impozante si a partiilor de schi ultramoderne, acesta si-a creat un renume international. La Innsbruck, turistii au parte de o vacanta la ski in Austria impresioanta, acesta fiind locul unde pot impleti armonios sportul, distractia si vizitarea atractiilor turistice.

Pe langa istorie si arhitectura, orasul este renumit pentru celebra trambulina de zbor cu schiurile Bergisel, deschisa in anii 1930, situata la cetava minute de zona centrala. Una dintre cele mai vechi trambuline din circuitul mondial al Federatiei Internationale de Ski, Bergisel a fost modernizata substantial in ultimii 10 ani, gazduind, in fiecare an, una dintre cele patru etape ale “Turneului celor 4 trambuline”.

In afara de acest punct de maxim interes, turistii nu ar trebui sa rateze nici vizitare altor atractii, cum ar fi Golden Dahl (“Acoperisul de Aur”), Muzeul Panoramic Tirol, Castelul Ambras sau sau Turnul Orasului. Dintre acestea, cu siguranta ca Golden Dahl va cuceri ireversibil inimile trecatorilor. Decorat cu peste 2600 de placi de cupru aurite, acoperisul a fost construit in secolul al XV-lea, devenind, ulterior, o adevarata emblema a orasului.Multitudinea de activitati recreative din vacanta de ski din Austria va umple cu multa energie sufletele turistilor si ii va convinge, ireversibil, sa revina in fiecare an in aceste teritorii mirifice.

Sondaj

Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?