Jacheta potrivita pentru schi
4/429
calendar_month 19 Apr 2012, 09:32
Echipamentul pentru schi are rolul de a-ti proteja corpul la temperaturi scazute si de a-ti lasa in acelasi timp libertate in miscari.

El trebuie ales cu grija, tinand cont de cateva criterii de selectie. Prima piesa a echipamentului este jacheta pentru schi.

Cum porti jacheta de schi?

Un costum de schi este destinat spre a fi purtat peste restul de haine in timpul schiatului, in speta imbracaminte de iarna mai lejera.

Costumul pentru schi poate fi dintr-o singura bucata sau din doua bucati, avand in componenta jacheta pentru schi si pantalonii cu curele, numiti salopeta.

Care sunt criteriile de alegere a unei jachete pentru schi?

- materialul a￯￯ o jacheta buna de schi este confectionata fie din material rezistent la apa si vant fie din material complet impermeabil, avand captuseala din nailon, matase sau bumbac.

Jacheta pentru schi cu sistem cu 2 straturi include un strat exterior (de obicei dintr-un tip de nailon) cu membrana impermeabila/respirabila topita pe el, apoi un strat textil interior separat situat in interiorul jachetei, servind ca protectie membranei si pentru a absorbi umiditatea de pe corp.

Jacheta pentru schi cu sistem cu 3 straturi include un strat exterior, membrana impermeabila si stratul interior, toate fiind topite pe nailon, neavand alt strat interior izolat.

Jachetele semi-impermeabile sau impermeabile pana la un anumit grad (masurat in milimetrii, cele cu numar mai mare fiind total impermeabile a￯￯ ex. 20 000 mm) protejeaza foarte bine de vant si apa, insa nu tin de cald.

- croiala a￯￯jacheta de schi este in general un articol de imbracaminte unisex, insa unele firme producatoare produc totusi jachete speciale de dama cu o croiala usor cambrata pe linia taliei, sau jachete barbatesti, cu zona spatelui mai lata.

- culoarea a￯￯un criteriu de importanta scazuta in alegerea jachetei de schi, insa totusi de mentionat. Sunt de preferat culorile deschise si vii, argintiul fiind una din ele si datorita proprietatilor de crestere a conductivitatii termale.

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?