Alegerea claparilor potriviti in 10 pasi
3/331
calendar_month 06 Feb 2012, 13:57
1. Intai masoara exact lungimea si latimea talpii, precum si distanta de la calcai la scobitura piciorului. Daca dimensiunea piciorului nu este stabilita corect, s-ar putea sa intervina probleme la picior cat timp acesta sta in clapar, pe timpul schiatului.

2. Apreciaza corect nivelul la care ai ajuns sa schiezi.

3. Probeaza claparii numai cu sosetele speciale de schi.

4. Alege 2 tipuri de clapari care intrunesc criteriul de la punctul 2. Prea multe alegeri pot crea confuzii.

5. Strange claparul de sus in jos. Strange cataramele de sus, mai intai, apoi flexeaza genunchiul si glezna. Aceasta miscare trage calcaiul putin inapoi si il fixeaza astfel incat va lasa mai mult spatiu degetelor de la picioare. Cataramele de jos vor fi inchise in timp ce genunchii vor fi flexati!

6. Verifica daca iti vin bine. Degetele de la picioare trebuie sa atinga varful claparului cand stai in picioare. Cand flexezi, degetele ar trebui sa aiba spatiu sa se miste - astfel vei determina distanta corecta si va permite o buna circulatie a sangelui.

7. Fa cativa pasi in clapari, nu doar o tropaiala rapida prin cabina de proba. Trebuie sa ii tii in picioare cel putin 5 minute. Cu una din cele doua perechi alese pentru proba te vei simti mai bine, astfel vei sti pe care sa o alegi.

8. Renunta la claparul mai putin confortabil, probeaza-i insa si perechea sau incearca o pereche diferita, ca sa ai de unde alege.

9. Orice magazin care se respecta, iti va permite sa aduci claparii inapoi pentru mici modificari, intrucat majoritatea claparilor au nevoie de ciorapi facuti la comanda pentru a se potrivi cel mai bine.

10. Cumpararea unui clapar bun poate fi comparata cu alegerea unui doctor bun. Nu iti cumperi o pereche noua de tenisi. Claparii trebuie sa te tina ani de zile. Alege-i cu atentie.
Daca nu gasesti claparii potriviti din prima zi, asta ar putea fi chiar un noroc.

Claparii pentru femei
Picioarele femeilor sunt de obicei mai scurte si adesea mai stramte, mai ales la calcai, fata de ale barbatilor. In plus, femeile au de obicei muschii gambelor mai mici si tendoanele mai scurte decat barbatii.

Datorita faptului ca centrul de greutate la femei este mai jos decat la barbati, multe femei se simt mai comod daca pun ceva sub ciorap, care sa le inalte calcaiul un centrimetru sau doi, care le va ajuta sa isi lase greutatea spre fata.

Din cauza ca picioarele femeilor tind sa fie mai reci decat ale barbatilor, claparii pentru femei sunt de obicei tratati in plus pentru o izolatie mai buna.

In ziele noastre, gama de clapari pentru femei include modele performante pentru schiori avansati. Femeile de talie mai mica isi pot cauta clapari pentru copii, unde vor gasi clapari performanti, la preturi foarte bune.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?