xtrem.ro  »  Pe Munte  »  Mountain Bike  »  Surmont 2012 - vreme superba, trasee impecabile

Surmont 2012 - vreme superba, trasee impecabile

5/532
calendar_month 09 Iul 2012, 12:53
Editia 2012 a competitiei MTB Surmont Bike Challenge a fost conform asteptarilor, un eveniment bine organizat, cu trasee impecabile si cu o vreme pe masura.

Desi parcarea de la Azuga din seara de sambata 7 iulie nu trada numarul mare de participanti inscrisi iar cele cateva masini si corturi pareau oarecum stinghere, dimineata zilei de 8 iulie a inceput cu o forfota de nedescris.

Parcarea a devenit neincapatoare, iar concurentii au inceput sa faca ultimele verificari la biciclete inainte de startul turei lungi, programat la ora 11.

In boxe se auzeau in permanenta vocile organizatorilor, care dadeau ultimele indicatii participantilor, legate de traseu si de dificultatile aparute pe acesta in ultimele zile, cauzate de exploatarile forestiere din zona.

Ora 11 a venit cu startul celor inscrisi la tura lunga, cea de 44 km, cu o diferenta de nivel in urcare de peste 1600 m! Acesta s-a adresat categoric si in mod exclusiv elitei ciclistilor montani, cu experienta suficienta in abordarea traseelor montane, cu urcA￯ri sustinute, ruperi de ritm si portiuni chinuitoare de push bike.

La 10 minute dupa ora 11 a venit randul celor inscrisi la tura medie sa-si dovedeasca iscusinta, pe un traseu de 38 km, avA￯nd o diferenta de nivel A￯n urcare de peste 1100 m. Experienta s-a dovedit necesara si aici, mai ales pe secE￯iunile tehnice curA￯dA￯cini si bolovani din plin.

Tura scurta a avut startul la ora 11:30, cei inscrisi aici avand de parcurs un traseu de 25 km, cu o diferenta de nivel de 460 m. Aici s-au inscris cei aflati pentru prima oara la o competitie MTB, familiile si juniorii.

Dupa numai 56 de minute de la startul turei scurte au aparut si primii finalisti ai turei, in persoana lui Pall Andras , avand timpul de 57:56. La cateva minute distanta a aparut si ocupantul locului doi, Craciunas Bogdan, cu 58:17, urmat de Brasoveanu Daniel cu 58:18.

Surpriza cea mare a venit la ora 12:55, cand a trecut linia de sosire primul castigator al turei medii, Vlad Bogdan, care a terminat cursa in doar 1 ora, 55 minute si 56 secunde. Dupa 8 minute, la 13:03 apare si ocupantul locului secund la tura medie, Grigorescu Filip, cu 2:03:44 urmat de Dumitru Bogdan cu 2:04:12.

Dupa 2 ore, 35 minute si 25 de secunde la la start, castigatorul turei lungi isi face aparitia. Petrache Marius are un timp de doar 2:35:25, in timp ce ocupantul locului secund, Kelemen Arpad are 2:37:59. Podiumul aloca locul 3 lui Juganaru Razvan, cu 2:49:40.

Si cum soarele nimicitor sleise de puteri pe toata lumea, ploaia zdravana de dupa finishul majoritatii a venit ca o binecuvantare. Bine, nu si pentru cei aproape 100 de concurenti aflati inca pe traseu, care au suportat cu stoicism si intemperiile naturii!

Felicitari castigatorilor Surmont MTB Challenge 2012! Felicitari tuturor participantilor si mai ales felicitari organizatorilor, pentru o competitie superba!


 
 
 
 
Sondaj
Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?