xtrem.ro  »  Pe Munte  »  Mountain Bike  »  Iron Bike Oradea - 21 iulie 2012

Iron Bike Oradea - 21 iulie 2012

4/480
calendar_month 18 Iul 2012, 09:49
Conceptul IBO = IRON BIKE ORADEA provine de la o tura mtb care porneste din Oradea, ajunge in zona Stana de Vale si inapoi la Oradea, in mai putin de 24 ore, parcurgand circa 250 km pe cat posibil in afara soselelor.

Astfel in 2010 a fost fondat maratonul mtb extrem pe echipe Iron Bike Oradea.

Participi la un astfel de concurs din pasiune pentru mtb, munte si sport, dar nici pregatirea fizica, nervii de otel si spiritul de echipa nu sunt de neglijat pentru a face fata unui traseu care reprezinta o provocare extraordinara, dar in acelasi timp ofera o experinta de neuitat pentru fiecare concurent.

Oricine poate participa si poate castiga!

Cu toate ca maratoanele mtb extreme se adreseaza unui segment limitat al taberei numeroase a iubitorilor de mountain biking, incurajam si sustinem interesul incepatorilor in practicarea acestui sport.

Parerea noastra e ca, numai participand la un maraton extrem iti dai seama cine esti si ce poti. Orice inceput e greu, ca si prim pas trebuie sa treci pragul psihologic de 100km.

De aceea si in 2012, alaturi de IBO vom organiza si un maraton mtb de 135km, pe un traseu usor, astfel incat oricine sa-si poate pune la incercare aptitudinile de maratonist.

Traseul extrem

Pentru dependentii de adrenalina IBO vine si in 2012 cu traseu extrem de 240km cu +4200m in ascensiune.

Traseul care trece prin zonele montane cu cele mai frumoase panorame din Muntii Padurea Craiului si Vladeasa, trecatori ascunse si minicanioane, strabate cursuri de apa si sate izolate, necesita nu numai o pregatire fizica excelenta, dar si abilitati A￯tehnice avansate si o mare forta psihica.

Traseul, desi porneste de langa Oradea, este mai montan decat s-ar parea la prima vedere. A￯Scopul nostru nu a fost cresterea la infinit a gradului de dificultate care sa duca la epuizare completa, ci alegerea unui traseu ciclabil, dar care sa reprezinte o provocare adevarata si pentru avansati.

Traseul a￯￯ desi este o mixtura intre mtb adevarat si cicloturism a￯￯ atat prin lungime cat si prin diferenta de nivel ridica IBO la rangul de cel mai dificil maraton mtb din Romania.

Gradul de dificultate este amplificat de faptul ca IBO este un concurs pe echipe de 2 rideri.

Mai multe info pe site-ul oficial: Iron Bike Oradea


 
 
 
 
Sondaj
Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?