Xtrem.ro

Emmedue Sport 2012 - mult noroi la MTB

Publicat: 28 Mai 2012 14:28

Ieri s-a desfasurat la Ploiesti ce-a de-a doua cursa a Cupei Emmedue Sport 2012, etapa de MTB, tura lunga, de 65 km si tura scurta de 35 km.

In ciuda vremii potrivnice si a ploilor din ultimele zile care au transformat solul intr-un burete neprietenos, concurentii s-au aliniat la start nerabdatori sa-si demonstreze inca o data abilitatile.

Startul turei lungi a fost la ora 9,30, iar cel al turei scurte la 10,45.

Desi initial se dorea ca acesta sa fie la 10,30, protestele intemeiate ale celor prezenti, care au dorit asteptarea concurentilor inscrisi care stiau de ora initiala a startului, au avut castig de cauza.

Prezenta numeroasa a spectatorilor care doreau sa-si incurajeze participantii au determinat organizatorii sa puna la dispozitia acestora o masina de transport Bucov - punctul intermediar Crama Seciu, care a plecat dupa fiecare din cele doua starturi.

Tura MTB a dat mult de furca participantilor, din cauza portiunilor cu noroi abundent care incarcau roata spate.

Insa in ciuda tuturor obstacolelor, dupa numai 3 ore si 10 minute si-a facut aparitia primul sosit la linia de finish din tura lunga de 65 km, Cleppe Wouter, din Ram Bikes, urmat la 6 minute de Oprea Tudor, concurent Procycling Geiger Team, umar la umar cu clasatul pe locul 3, Logigan Lucian, de la Procycling Geiger Team.

La fete s-a remarcat Covaciu Ramona, participanta Dhs Tibiscus Team, care a terminat cursa in 5 ore si 24 minute, urmata de Crivoi Andreea, de la C.s. Bikersteam Romania, avand timpul de 6:44:01.

Tura scurta de 35 km MTB a avut ca prim sosit la linia de finish pe Poenaru Alexandru, de la Cs Petrolul Ploiesti, cu timpul de 1:49:31, urmat imediat de Grozea Alexandru, de la Cs Conpet. P elocul 3 s-a clasat Panaitescu Nicusor, concurent Felt - Sidi Mtb Team.

La fete MTB 35 km podiumul a fost ocupat de Gyurka Zsuzsa, de la Nomad Merida, cu timpul de 2:05:40, urmata de Plumbota Vanessa, de la Dhs Tibiscus Team cu timpul de 2:49:05, si de Radu Cristina, cu timpul de 2:52:56.

Per total, o cursa tehnica, interesanta, cu depasiri spectaculoase pe ultimele portiuni ale cursei.

Iata si startul turei MTB de 35 km:

 

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?