Iron Bike Oradea - 21 iulie 2012

Publicat: 18 Iul 2012 09:49

Conceptul IBO = IRON BIKE ORADEA provine de la o tura mtb care porneste din Oradea, ajunge in zona Stana de Vale si inapoi la Oradea, in mai putin de 24 ore, parcurgand circa 250 km pe cat posibil in afara soselelor.

Astfel in 2010 a fost fondat maratonul mtb extrem pe echipe Iron Bike Oradea.

Participi la un astfel de concurs din pasiune pentru mtb, munte si sport, dar nici pregatirea fizica, nervii de otel si spiritul de echipa nu sunt de neglijat pentru a face fata unui traseu care reprezinta o provocare extraordinara, dar in acelasi timp ofera o experinta de neuitat pentru fiecare concurent.

Oricine poate participa si poate castiga!

Cu toate ca maratoanele mtb extreme se adreseaza unui segment limitat al taberei numeroase a iubitorilor de mountain biking, incurajam si sustinem interesul incepatorilor in practicarea acestui sport.

Parerea noastra e ca, numai participand la un maraton extrem iti dai seama cine esti si ce poti. Orice inceput e greu, ca si prim pas trebuie sa treci pragul psihologic de 100km.

De aceea si in 2012, alaturi de IBO vom organiza si un maraton mtb de 135km, pe un traseu usor, astfel incat oricine sa-si poate pune la incercare aptitudinile de maratonist.

Traseul extrem

Pentru dependentii de adrenalina IBO vine si in 2012 cu traseu extrem de 240km cu +4200m in ascensiune.

Traseul care trece prin zonele montane cu cele mai frumoase panorame din Muntii Padurea Craiului si Vladeasa, trecatori ascunse si minicanioane, strabate cursuri de apa si sate izolate, necesita nu numai o pregatire fizica excelenta, dar si abilitati A￯tehnice avansate si o mare forta psihica.

Traseul, desi porneste de langa Oradea, este mai montan decat s-ar parea la prima vedere. A￯Scopul nostru nu a fost cresterea la infinit a gradului de dificultate care sa duca la epuizare completa, ci alegerea unui traseu ciclabil, dar care sa reprezinte o provocare adevarata si pentru avansati.

Traseul a￯￯ desi este o mixtura intre mtb adevarat si cicloturism a￯￯ atat prin lungime cat si prin diferenta de nivel ridica IBO la rangul de cel mai dificil maraton mtb din Romania.

Gradul de dificultate este amplificat de faptul ca IBO este un concurs pe echipe de 2 rideri.

Mai multe info pe site-ul oficial: Iron Bike Oradea
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

10(2 voturi)
1915 vizite

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si