Minimalismul - goana dupa experiente de neuitat

Publicat: 02 Sep 2019 00:00

Pentru vânătorii de trenduri, este tot mai evident că pe plan mondial este în creștere trendul minimalist. Pe piață a apărut un număr surprinzător de mare de documentare, podcast-uri și cărți tratând acest subiect, toate aducând promisiunea că o asemenea abordare a vieții zilnice îți poate schimba radical viața în bine.

Chiar dacă acest cuvânt are numeroase conotații artistice, minimalismul fiind considerat o mișcare importantă în arhitectură, artele vizuale, literatură și muzică, atunci când ne referim la minimaliștii moderni, care nu sunt neapărat artiști, vorbim despre un mod de a aborda viața de zi cu zi. Scopul principal este să renunți la excesul de lucruri și să trăiești o viață bazată pe experiențe mai degrabă decât pe posesiile lumești. Această abordare, cel puțin în teorie, aduce numeroase beneficii: mai puține griji financiare, mai puține lucruri a căror grijă să o purtăm, mai mulți bani pentru experiențe de neuitat, o viață mai puțin stresantă, o atitudine mai ecologică, relații mai bune etc.

În practică, nu este deloc simplu să renunțăm la ceea ce ne-am obișnuit să facem de ani de zile, poate chiar de decenii, iar procesul de eliberare de excesul de obiecte și posesiuni este mai ușor de explicat decât de aplicat. Probabil că una dintre cele mai mari provocări este mobilierul din casă. Acesta reflectă de cele mai multe ori cantitatea de obiecte din casă, de la articole vestimentare, la ustensile de bucătărie. Odată ce am scăpat de mobilierul vechi, o posibilă abordare este să apelăm la un magazin precum IKEA sau JYSK.

Dacă vom consulta cataloagele lor, ușor de găsit - JYSK online, de exemplu, ne vom putea face o idee despre costurile aproximative ale reamenajării, dar și despre cum o putem face astfel încât să nu resimțim schimbarea ca fiind o renunțare la confort. S-ar putea însă ca bugetul să nu ne permită asemenea schimbări radicale. Așa că dacă suntem cât de cât îndemânatici sau avem prieteni care se pricep la asta, putem oricând să apelăm la magazinele de bricolaj precum Dedeman sau Brico Depot.

Răsfoind paginile ultimului Dedeman catalog, găsim de obicei oferte, promoții și oferte speciale. Este adevărat că nu tot ceea ce vom avea nevoie pentru o reamenajare poate fi găsit la prețuri reduse, dar există șanse mari să găsim cea mai mare parte a articolelor prin consultarea unor siteuri de tipul Catalomat.ro. Aici avem acces rapid la majoritatea cataloagelor de magazine din România, printre care și Brico Depot Catalog, o altă sursă excelentă de oferte și prețuri reduse.

În concluzie, lumea se schimbă și odată cu ea, și valorile care ne ghidează în viața zilnică. Orientarea către experiențe și renunțarea la acumularea irațională a obiectelor este una dintre cele mai interesante mișcări din perioada recentă. Dacă până de curând minimalismul era asociat cu filosofiile extremiste, astăzi, să nu consumi mai mult decât ai nevoie a ajuns un mod de viață fără altă încărcătură ideologică decât dorința de a trăi sănătos, frumos și curat.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

0(0 voturi)
975 vizite

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si