Jacheta softshell/windstopper

Publicat: 01 Aug 2012 14:34

Mai ales la munte, unde vantul bate deseori cu putere si temperaturile sunt uneori scazute, este indispensabil echipamentul de buna calitate, care izoleaza termic corpul de exterior.

Una din piesele de rezistenta foarte cautate in ultima vreme este si jacheta softshell/windstopper. De unde vine denumirea acesteia?

Softshell reprezinta de fapt un material care lasa corpul sa respirere, este rezistent la vant, la apa si la uzura ridicata si esteideal echipamentul folosit in activitatile in aer liber.

Materialul este unul elastic, asa ca se muleaza bine pe corp si nu lasa vantul sa patrunda.

Jacheta softshell este foarte usoara, se usuca foarte repede si are o durata de utilizare indelungata. Aceasta se spala la 40 grade (nu iese culoarea) si nu se calca.

Personalizarea unei astfel de jachete se recomanda a fi facuta brin broderie.

Ai putea spune ca detii deja un astfel de echipament termic, in persoana unui polar, nu?

Ei bine, nu, pentru ca polarul desi este calduros nu este respirabil, asa ca atunci cand incepi sa transpiri, lucrurile se complica. Si polarul nu face fata unui vant puternic, pe cand softshell-ul da. Te-am convins?

Jachetele softshell se comercializeaza in doua variante, captusite sau laminate, in functie de scopul pentru care o achizitionezi.

Am cautat putin prin magazine si am dat de urmatoarele produse. Ramane ca tu sa alegi!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,40(58 voturi)
7592 vizite

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si