Echipamentul necesar in drumetii - incaltamintea

Publicat: 14 Mai 2012 13:06

Orice drumetie presupune atingerea a doua obiective esentiale: miscare si recreere.

Indiferent de destinatie, traseul ales iti ofera miscarea de care organismul are nevoie iar destinatia deconectarea de la grijile zilnice si incarcarea cu energie.

Orice persoana care pleaca in drumetie, indiferent ca merge singura sau in grup are nevoie de un echipament minim necesar.

In functie de destinatia aleasa, de dificultatea traseului si de anotimpul ales pentru drumetie, acest minim necesar de echipament se poate suplimenta.

Incaltaminte principala
O pereche de bocanci este indispensabila in drumetie, indiferent ca anotimpul ales pentru deplasare este vara.

Mai ales in zona montana, bocancul va proteja mult mai bine piciorul de alunecari, de torsiuni ale gambei sau de muscaturi de serpi.

Cei mai potriviti sunt bocancii de 4 sezoane, care pot fi purtati pe toata perioada anului.

In ceea ce priveste materialul din care acestia sunt confectionati, alege unii prevazuti cu o membrana impermeabila si termoizolanta, ce permit aerisirea piciorului, de tip TEX: goretex, sympatex, drytex.

Talpa trebuie sa aiba striatii aderente la sol (recomandata este talpa din VIBRAM), sa fie semirigida (pentru bocancii de vara) sau rigida (pentru bocancii de iarna, pentru prinderea claparilor).

Incaltaminte de schimb
In perioadele de stationare, la cort sau in zone in care te deplasezi dintr-un loc in altul poti folosi incaltaminte mai usoara, cum ar fi adidasii, tenesii sau sandalele.

Acestia permit piciorului sa se relaxeze dupa purtatul bocancilor mai grei si mentin talpa piciorului mai aerisita. Alege incaltaminte cu talpa flexibila si din material textil sau mix textil-piele, in cazul sandalelor.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2,88(111 voturi)
10117 vizite

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si