Creasta Vartopel - Arpasel

Publicat: 21 Iun 2012 14:29

Autor: Florin Vestale
haipemunte.wordpress.com
Data: 13-15 august 2011

ATENTIE: Acest traseu se adreseaza doar alpinistilor si implica folosirea echipamentului adecvat si a tehnicilor de catarare, filare si rapel.

Ideea de a parcurge aceasta creasta a fost a lui Marius, inca de pe la inceputul verii, vorbise cu cateva persoane, dar nu avea nimic garantat si undeva in iulie trebuia sa mearga.

Din pacate pentru el si din fericire pentru mine vremea nu a tinut cu el atunci si a amanat, iar eu in acel weekend am mai capatat ceva experienta in catarare si rapel si prin cascade.

Lucru foarte important pentru psihicul meu si care mi-a dat incredere.

Cum perioada 13-15 august 2011 se anunta cu vreme ok in Fagaras, si pentru 14 aproape perfecta, hotaram sa plecam de joi spre masiv, cu mai multe obiective: Varful Negoiu si Moldoveanu pentru mine si Creasta Vartopel-Arpasel pentru Marius.

Primul obiectiv a picat datorita conditiilor meteo vitrege de la Caltun, speram ca macar ca in ziua de vineri sa fie aiba meteorologii dreptate. Si de dimineata se anunta bine, cer senin, vant aproape deloc.

Plecam din campingul aflat mai jos de Balea Lac, punem in rucsacul lui Marius echipamentul de alpinism si urcam in Saua Capra, trecem de Lacul Capra si ne indreptam spre Monumetul Alpinistilor Oradeni.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,17(6 voturi)
5955 vizite

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si