Dean Potter - acrobatie si alpinism duse la extrem

Publicat: 30 Aug 2012 11:40

Cand spui Dean Potter ai spus deja tot - renumele acestui acrobat si alpinist american a depasit granitele oricarui stat si continent.

Vestit pentru numeroasele spectacole de alpinsim si mers pe franghie la inaltimi ametitoare, Dean Potter marturiseste: "Cand simt moartea aproape devin mult mai constient si atunci toate simturile mi se amplificA´┐». E o stare de care am devenit cumva dependent".

Da, probabil multi l-ar trimite la spitalul de nebuni, insa modalitatile prin care ne extragem "doza" de adrenalina ne privesc strict personal, asa ca el are mii d efani in intreaga lume care ii impartasesc pasiunea si il inteleg pe deplin.

Printre ultimele sale experiente bifate se numara si traversarea unei partidin canionul Enshi din China, facand echilibristica pe o franghie de numai doi centimetri latime si aflandu-se la 1.800 de metri inaltime deasupra prapastiei.

Incercarea de travesrsare s-a facut in conditiile in care Dean nu avea nicio protectie asigurata. O singura miscare gresita i-ar fi fost fatala curajosului, insa in mai putin de doua minute, Dean a parcurs cei 40 de metri de franghie sia trecut astfel si peste aceasta provocare, in uralele spectatorilor inmarmuriti.

Partea cea mai dificila, dupa cum marturiseste Dean, a fost faptul ca frabhia nu era perfect intinsa, astfel ca oscilatiile cauzate de acest fapt au sporit considerabil riscul unei accidentari fatale.O alta experienra notabila este echilibristica facuta de Dean Potter la Taft Point in Yosemite National Park.

De altfel el a fost si protagonistul unui documentar din 2007, "Am Limit", in regia lui Pepe Danquart, in care sunt prezentati Alexander si Thomas Huber, doi frati care de mici si-au intins la maxim propriile limite.

Pasiunea pentru catarari montane i-a propulsat in prima liga si le-a oferit popularitate si respect printre alpinisti. Ultima provocare este catararea-viteza a varfului El Capitan din Parcul National Yosemite (California), cunoscut pentru unghiuri extreme si portiuni periculoase.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

4,56(9 voturi)
2621 vizite

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si