Cum sa faci legaturile exterioare ale velei

Publicat: 06 Feb 2012 16:26

Pentru cazul in care navighezi pe o distanta mai mare, este de preferat sa folosesti un sistem ajustabil de legaturi exterioare ale velei de windsurf.

Daca te pricepi sa ajustezi puterea windsurfului in timp ce navighezi, aceasta te va scuti de mult timp petrecut pe plaja pentru aceasta operatiune si vei petrece mai mult timp pe apa.

Chiar si vanatorii de valuri folosesc legaturi exterioare ajustabile.


Exista cateva tipuri clasice de legaturi exterioare, pe care poate vei vrea sa le folosesti si tu:

1. Tipul spefic manerelor pentru valuri

2. Legaturi pentru manerele de slalom, cu scripete

3. Legaturile pentru manerele de slalom

4. Legaturile ajustabile pentru manerele de curse. Constau intr-un scripete si o coarda petrecuta prin el, care apoi trece prin clivajul manerului.

5. Un alt sistem ajustabil de lagaturi pentru velele de curse: Treci coarda printr-un scripete aflat in capatul manerului, apoi prin alt scripete fixat pe marginea velei, si apoi prin alt scripete aflat de cealalta parte din capatul manerului.

6. Pentru a evita orice accident, dupa ce ai fixat manerul, asigura-te ca nici un capat al legaturilor nu trece cumva peste maner.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,50(4 voturi)
1533 vizite

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si