Windsurfing aᅡᅡ echipament

Publicat: 06 Feb 2012 15:35

Windsurful incepe sa capete din ce in ce mai mult teren si in Romania, apa fiind foarte buna pentru acest sport. Windsurful combina placerea navigarii cu tentatia surf-ului si se poate practica fie pe mare, fie pe lacuri, singura conditie suficienta fiind prezenta vantului care sa te ajute in deplasare.

Este necesar sa ai (sau sa inchiriezi cel putin pentru inceput) un echipament corespunzator.

Astfel, ai nevoie de:
o vela, care are rolul de motor; ea prinde vantul si te impinge pe apa, cu cat vantul este mai puternic, cu atat fiind nevoie de o panza mai mica; scheletul pe care se intinde vela, si care va fi ancorat de placa; un maner cu ajutorul caruia se manevreaza vela si care este ajustabil in functie de inaltime; costum de neopren (care poate sa fie in mai multe forme, in functie de clima in care se practica acest sport: complet, trei-sferturi, doar tricou etc); placa, pe care vei sta; pentru incepatori cu cat este mai larga cu atat este mai buna; - incaltari speciale de apa (booti) utile in zonele in care fundul apei te poate rani in momentul in care cazi de pe placa.

Cum se fac legaturile velei la windsurf

Daca vei face legaturile velei cu mana goala, inseamna ca nu vei face niste legaturi bune. Investeste intr-un clivaj sau o manivela de aluminiu, care sunt cea mai buna alegere pentru strangerea legaturii cum trebuie. Ocoleste-le pe cele facute din plastic, care, pe langa faptul sa se rup repede, risti sa te si zgarie la mana.

Cum sa desfaci mai usor legaturile la windsurf

Pentru a desface windsurful mai repede, atunci cand desfaci legaturile, tine un deget peste clivaj astfel incat capatul corzii sa nu iti scape din greseala. Acelasi truc se foloseste si cand desfaci legaturile manerelor velei.

Vela trebuie protejata de razele soarelui

Daca iti lasi echipamentul pe plaja, nu lasa vela expusa la soare pentru perioade mai lungi. De aceea e bine sa ai o panza de protectie, ca in imaginea de mai jos, care sa iti protezeje vela. Asta daca nu o lasi intr-un loc umbros.

Unge scheletul velei cu ceara inainte de a pune o panza noua

Inainte de a asambla o vela noua, unge scheletul velei pe toata aria de desupra manerului, cu un lubrifiant sau cu o ceara speciala. Lubrifiantul va face ca panza velei sa alunece mult mai usor, atunci cand o asamblezi.

Placile alunecoase trebuie date cu un produs antiderapant

Chiar si placile cele mai noi pot avea puntea alunecoasa. Daca nu te-ai dat niciodata pe o placa lipicioasa, vei fi uimit sa constati cat de bine este pe una lipicioasa. Produsul Re-Dek, disponibil in majoritatea magazinelor de specialitate, este unul dintre cele mai bune antiderapante. Intr-o zi calda si insorita, acesta se va usca imdediat ce l-ai dat pe placa si te va tine cam tot sezonul. Mare atentie cand te dai cu o placa abia data cu Re-Dek, mai ales daca ai si o pereche noua de booti, pentru ca te vei lipi de ea ca o musca pe hartie!
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,75(8 voturi)
2756 vizite

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si