xtrem.ro  »  Pe Apa  »  Wakeboarding  »  Traversarea Tarnitei - 11 august 2012

Traversarea Tarnitei - 11 august 2012

1/195
calendar_month 25 Iul 2012, 11:14
Autor: Monika Krajnik
www.adevarul.ro

Traversarea Tarnitei, eveniment aflat deja la cea de-a sasea editie, va avea loc, anul acesta, in data de 11 august 2012.

Inscrierile au inceput de la sfarsitul lunii mai pe site-ul competitiei (www.traversareatarnitei.ro), iar organizatorul, Clubul Orca, se asteapta la un numar de aproximativ 200 de participanti, mai mare decat la editia precedenta.

Noutatea acestei editii este infiintarea primului campionat de inot in ape deschise din Romania (ROWaSGP), cu sase etape in toata tara, una din ele desfasurandu-se pe lacul Tarnita de langa Cluj-Napoca.

Competitia va consta in doua probe de parcurgere inot a unor distante de 1.500 de metri, respectiv 6.500 de metri, reprezentand lungimea lacului Tarnita.

Startul se va da de la debarcader, la ora 10 pentru proba scurta si la ora 11 pentru proba lunga, timpul limita de parcurgere a distantelor fiind de o ora, respectiv trei ore.

Din cauza temperaturii scazute a apei in Lacul Tarnita, organizatorii recomanda purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Siguranta inotatorilor va fi asigurata de numeroase caiace si un echipaj SMURD care va fi prezent, ca de obicei, la eveniment.

Participantii vor fi impartiti in sase categorii de varsta: performanta, sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani si mai mult, iar premierea se va face separat.

Inscrierile se fac pe www.traversareatarnitei.ro pana in data de 6 august, ora 12, data limita si pentru achitarea taxei de inscriere in valoare de 60 de lei.

Publicul va putea sa-i incurajeze pe participanti urmarind evenimentul din zona de start (debarcader), precum si de pe malul lacului, din puncte care vor fi marcate de catre organizatori.

Traversarea Tarnitei este prima si cea mai importanta competitie de inot in ape deschise (Open Water Swimming) din Romania, eveniment care a luat fiinta in 2007, cand la start s-au adunat 14 sportivi, toti reusind sa termine cursa.


 
 
 
 
Sondaj
Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?