xtrem.ro  »  Pe Apa  »  Stiri apa  »  Se deschide sezonul la rafting

Se deschide sezonul la rafting

5/582
calendar_month 27 Mai 2012, 14:00
Amatorii sporturilor extreme din judetul Gorj si nu numai au posibilitatea de a participa la partide de rafting pe rA￯ul Jiu.

Incepand de duminica, iubitorii de senzatii tari au la dispozitie un traseu lung de 12 kilometri, pe rA￯ul Jiu, intre localitatile Lainici si Visina.

Judetul Gorj ofera unele din cele mai bune trasee pentru raftingul de agrement. Dupa cum a precizat Sabin Cornoiu, seful Serviciului Public Salvamont Gorj, acest sport extrem poate fi practicat pe toata perioada verii, insa este necesar ca debitul raului Jiu sa nu scada sub un anumit nivel, din cauza unei eventuale secete.

Defileul Jiului asigura unele dintre cele mai spectaculoase trasee pentru practicarea raftingului, iar salvamontistii gorjeni ofera toate conditiile pentru ca acest sport extrem sa fie practicat in conditii de siguranta.

Sabin Cornoiu a declarat ca deschiderea oficiala a sezonului de rafting va avea loc in conditii optime datorita faptului ca iarna a adus multe precipitatii, iar in ultima perioada ploile au sporit debitul rA￯ului Jiu.

Startul este programat la ora 11.00: a￯￯Este un sport din ce in ce mai iubit pentru ca este spectaculos, iar in judetul Gorj sunt conditii foarte bune pentru practicarea lui. Din fericire, traseul este foarte bun pentru ca nivelul apei s-a refacut, dupa seceta de anul trecut.

Avem onoarea ca aceia care deschid sezonul de anul acesta sa fie handbalistii de la Clubul Energia Rovinari. De asemenea, si jurnalistii vor fi invitati la o partida de rafting, dar si turistii care vor veni duminica in Defileul Jiului.

Judetul Gorj are un relief foarte bun pentru turismul de aventura si este cautat de amatorii acestui tip de turism si ai sporturilor extremea￯￯, a declarat Sabin Cornoiu, seful Serviciului Public Salvamont, din cadrul Consiliului Judetean Gorj.

Via: www.gds.ro


 
 
 
 
Sondaj
Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?