xtrem.ro  »  Pe Apa  »  Stiri apa  »  8 scufundatori europeni au fost salvati in Bali dupa rasturnarea barcii!

8 scufundatori europeni au fost salvati in Bali dupa rasturnarea barcii!

6/601
calendar_month 12 Iul 2012, 14:50
In dimineata zilei de 6 iulie Politia indoneziana a localizat si salvat un grup de 8 turisti europeni.

Acestia au fost localizati plutind in deriva dupa ce ambarcatiunea pe care se aflau s-a scufundat de-a lungul coastei din Bali.

Acestia faceau parte dintr-un grup de 12 persoane de nationalitate italiana, franceza, engleza si germana veniti special pentru ture de scufundari in cel mai pupular resort al Indoneziei, Bali.

Ei inchiriasera o ambarcatiune si iesisera in larg joi dupa-amiaza (n.r. 5 iulie 2012), dar ulterior au pierdut contactul cu cei d ela tarm iar vasul s-au scufundat.

4 din cei 12 au fost imediat localizati de catre membrii echipajelor de salvare venite la fata locului, insa restul de 8 turisti ramasesera dati disparuti.

Norocul lor a fost reprezentat de un pescar local iesit in larg cu barca, care i-a vazut plutind in deriva si a anuntat imediat autoritatile.

Cauzele scufundarii ambarcatiunii raman incerte, insa specialistii iau in considerare si ipoteza existentei unor curenti puternici in larg care ar fi dezechilibrat barca.

In timpul scufundarii acesteia toti cei 12 turisti erau coborati in adanc, fiind in timpul unei ture de scufundari, iar cand au revenit la suprafata au constatat ce se intamplase.


 
 
 
 
Sondaj
Credeti ca surfingul este periculos?