Vesta compesatoare - echipament important la scuba diving
9/95
calendar_month 06 Feb 2012, 16:18
Vesta compensatoare este o piesa de echipament foarte importanta pentru scufundarile cu SCUBA. Este una dinte cele mai importante componente ale echipamentului detinut de un scafandru.

Este indicat sa nu faci compromisuri atunci cand iti alegi Jacket-ul (vesta compensatoare). O vesta bine conceputa permite scafandrului sa pluteasca comfortabil la suprafata, sa isi ajusteze usor flotabilitatea pe parcursul scufundarii, facilitand miscarile precise si usoare ale corpului sub apa.

La fel de important este ca vesta sa se potriveasca scafandrului pentru a micsora rezistenta la inaintare si efortul depus in timpul inotului, asigurand astfel un maxim confort pe parcursul scufundarii.

Calitatea unei veste sta in cordura materialului folosit, care ii confera durabilitatea, in croiala, capacitate si accesoriile pe care aceasta le incorporeaza.

Materialele din interior sunt foarte importante, in special la finisarea umerasilor si a gulerului.
Exista doua tipuri de model de inflator, cel clasic, cu care se poate goli aerul prin ridicarea inflatorului si cel Air Trim prin care vesta se goleste din orice pozitie.

Exista un model de vesta cu sistem de lestare integrat. Sistemul este recomandat pentru persoanele supra-ponderale pentru cei care au spatele mai sensibil.

Vestele concepute de Aqualung si Tusa incorporeaza un grad ridicat de inovatie pentru a fi cat mai confortabile, rezistente si performante.

Sondaj

Care e cel mai important criteriu in alegerea rolelor?