Sfaturi pentru Scuba Diving
9/90
calendar_month 06 Feb 2012, 16:01
1.Fii in forma.
Trebuie sa fii la zi cu viza medicala. Fii un bun inotator fa regulat antrenamente. Nu fa scufundari daca nu te simti in forma

2. Sa ai un bun antrenament.
Citirea unei carti nu este suficienta. Inscrie-te la un curs bun. Cunoaste tehnica efectuarii de scufundari in siguranta

3. Cumpara-ti un echipament bun.
Fii atent la improvizatii si nu-ti construi singur echipamentul. Mentine-ti echipamentul intr-o stare perfecta si verifica-l inaintea fiecarei scufundari. Foloseste numai echipament testat si aprobat. Evita schimbarea echipamentul intre membrii echipei si folosirea unui echipament pe care nu-l cunosti.

4. Nu te scufunda niciodata singur.
Totdeauna trebuie sa ai un coechipier cu tine. Daca este posibil, amplaseaza o baza la suprafata apei la locul de scufundare.

5. Informeaza-te asupra zonei in care vei efectua scufundarile.
Evita locurile periculoase si conditiile proaste. Ia toate masurile de siguranta pe care le cere zona respectiva.

6. Foloseste o barca, pluta sau amandoua.
Ridica steagul care semnaleaza prezenta de scufundatori. Trebuie sa poti sa ajungi rapid la baza. Daca sint barci cu motor in zona, iesi la suprafata doar in apropierea steagului abordat. Foloseste in activitate o vesta compensatoare.

7. Planifica-ti scufundarea.
Rezolva problemele care apar, anticipind. Trebuie sa cunosti regulile de decompresie. Urmareste in permanenta adincimea si timpul de scufundare. Respecta-ti planul.

8. Fii pregatit pentru situatii neprevazute.
Ai pregatite planurile de actiune. Cunoaste tehnica de salvare a vietii, primul ajutor si respiratia de salvare. Ai pregatit echipamentul de prim ajutor. Fii informat asupra celei mai apropiate camere de decompresie. Poarta la tine legitimatia de identitate pentru scufundatori (Scuba Passport).

9. Evita sa-ti tii respiratia.
La scufundarea autonoma, respira in timpul scufundarii in mod continuu. Expira pe tot timpul unei ascensiuni. In caz de pericol in scufundarea libera evita hiperventilatia inainte de plonjare. Nu suprasolicita si nu-ti testa limita de apnee.

10. Cere asistenta medicala.
Daca apar orice fel de situatii anormale in timpul sau dupa scufundare. Nu incerca sa minimalizezi problema. Poarta la tine legitimatia de identitate dupa fiecare scufundare care ar putea cauza boala de decompresie.

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?