Scufundari in lacul Doaga
1/156
calendar_month 22 Iun 2012, 09:38
Doaga este un lac din judetul Vrancea, cu vizibilitate buna in cea mai mare parte a anului, insa si cu zile in care vizibilitatea scade sub un metru.

Din cauza izvoarelor in multe locuri vizibilitatea scade considerabil incepand de pe la 8 m adancime. Plaja lacului ofera o intrare usoara celor pasionati de scufundari, sub forma unei pante line.

Lacul Doaga este la origini o fosta excavatie de balast, folosita in mare parte la constructia barajului de la Bicaz. Lacul comunica subteran cu raul Siret, fiind astfel afectat de nivelul Siretului.

Info lacul Doaga:
- Locatie:Vrancea - Tecuci - Lacul Doaga
- Nivel minim de brevetare: Open Water
- Temperatura apei se situeaza in jurul valorii de 8 grade C

Cum se ajunge la lacul Doaga?
Pe soseaua Tecuci-Tisita, imediat dupa podul de la Cosmesti, la cateva sute de metri pe stanga - directia Tisita/E85.

Costumul recomandat pentru scufundari este cel uscat. Atentie la structurile scufundate din beton si fier, greu detectabile din cauza vizibilitatii ingreunate.

Tot ca recomandare pentru scufundatori: intrarea se face pe a doua poarta, iar de acolo se ajunge pe peninsula cu masina, cu echipament. In plus, de pe peninsula, intrarea in apa se face mult mai usor deoarece se intra direct in apa adanca.

Daca se intra dinspre partea cu plaja, apa adancindu-se treptat, scafandrii sunt obligati se care echipamentul in spate aproximativ 50 metri.

Se organizeaza frecvent Discover Scuba Diving atat pentru incepatori cat si pentru membri activi ai NorthWave Dive Club.

https://


Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?