Scuba diving in Kefalonia si Nea Peramos
1/146
calendar_month 20 Apr 2012, 10:21
Cand vine vorba de destinatii pentru scuba diving Grecia nu poate nicicum lipsi de pe lista.

Cum o cincime din teritoriul tarii este ocupat de insule (aproximativ 3000 insule Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana) Grecia ofera turistilor amatori de scufundari experiente unice si amintiri pe masura.

Grecia apartine zonei mediterane, avand o clima blanda si 300 de zile insorite pe an. Vara, ploile sunt foarte rare, iar iarna isi fac aparitia furtunile.

Cel mai potrivit timp pentru a vizita Grecia si a practica scuba diving este de la sfarsitul lui martie pana la jumatatea lui iunie sau din septembrie pana la sfarsitul lui octombrie.

Dupa luna octombrie temperatura apei coboara undeva la 15-18 grade iar scufundarile cer un costum de neopren de 7 mm pentru un confort rezonabil.

1. Kefalonia
Se poate practica scuba diving in Kefalonia fie cu instructor specializat fie pe cont propriu, daca detii echipament complet si permis de open water(pana la 19 m).

Plaja Kaminia (Ratzakli) este una din optiunile de plecare, fiind situata in partea de sud a Kefaloniei, in apropierea satului Ratzakli. Ca informatie suplimentara, plaja este accesibila din drumul catre Skala.

Fauna de aici include broasca testoasa Caretta-Caretta care alege aceasta plaja ca un loc ideal pentru a-si depune ouale. Apele sunt destul de mici si clare, iar nisipul este portocaliu. Flora este luxurianta, din peisaj nelipsind palmierii.

Melissani Lake este o alta locatie cunoscuta in Kefalonia, un lac subteran cu ape ale carei nuante d ealbastru fac deliciul aparatului de fotografiat. Apa lacului are o claritate fantastica si o vizibilitate de peste 15 m.

2. Nea Peramos
Nea Peramos este un sat linistit situat la aproximativ 18 km de Kavala. Desi de mica intindere satul este cunoscut printre iubitorii de scuba diving ca unul dintre cele mai frumoase site-uri de scufundari.

Dintre numeroasele locatii de scufundari se remarca: Snake Island, Red Rock, Seal Hole, Americanos, Vrasidas.

In apele din Nea Peramos se pot admira stele de mare, arici de mare, morene, caracatite, bureti de mare, anemone, a￯￯castravetia￯￯ de mare, scoici si o varietate mare de pesti.

https://


Sondaj

Ai cumpara o motocicleta noua ca incepator, sau una sh?