Scuba diving in Isla Cozumel
1/161
calendar_month 12 Iul 2012, 09:34
Pentru pasionatii de scuba diving specialistii recomanda o zona perfecta: Isla Cozumel.

Cozumel reprezinta una dintre cele mai mari insule ale Mexicului, cu o populatie de 90.000 locuitori.

Toate croazierele din Caraibe au in destinatiile lor aceasta insula, fiind in topul primelor 10 insule cele mai vizitate de turisti, mai ales de cei pasionati de scufundari.

Pe langa vizitarea ruinelor civilizatiei Maya, turistii pot face aici adevarate incursiuni subacvatice, gratie peisajului spectaculos si a faunei bogate.

In zona exista peste 30 de locuri pentru scufundari ce ofera satisfactii tuturor categoriilor de scufundatori, de la incepatori la cei foarte experimentati.

Istoria Insulei Cozumel

In 12 octombrie 1492 Cristofor Columb ajunge pe una din insulele Bahamas fiind convins ca a descoperit de fapt Indiile.

Primele insule ocupate au fost insulele San Domingo, Cuba si Puerto Rico din Oceanul Atlantic pe cand coasta Americii centrale si de sud fiind descoperite si cercetate abia la inceputul secolului urmator.

In ciuda acestor decoperiri nimeni nu banuia existenta Mexicului. In 1502 Columb a avut o prima intalnire cu o piroga mayasa ce transporta tesaturi si cacao, insa faptul a fost ignorat.

Abia in 1517 o expeditie cubaneza formata din trei corabii a intrat in contact cu civilizatia Maya din Yucatan, la conducerea expeditiei aflandu-se Francisco Hernandez de Cordoba.

Expeditia a fost una cu pierderi grele de vieti omenesti, 57 de oameni din cei 110 pierzandu-si viata, inclusiv comandantul.

Un an mai tarziu Juan de Grijalva in fruntea a patru corabii a descoperit insula Cozumel , insa de aceasta data intalnirea cu mayasii fiind una pasnica, spaniolii primind in dar numeroase obiecte de aur.

Scufundari in Cozumel

Insula Cozumel a devenit faimoasa printre pasionatii de scuba si datorita faptului ca este printre singurele locuri din lume unde poti explora epava unui avion, pe fundul oceanului. Este vorba de un avion Corsair distrus in 1977, in cadrul unui film.

De asemenea Cozumel se poate mandri si cu existenta a numeroase "cenote", binecunoscutele pesteri subacvatice uimitoare care au evoluat in propriile lor ecosisteme. Apa din aceste cenote este limpede precum cristalul, vizibilitatea fiind extraordinara la adancimi foarte mari.

Vremea in Cozumel

Fiind o insula a Caraibelor, Cozumel beneficiaza de o temperatura medie crescuta tot timpul anului, desi perioada septembrie a￯￯ noiembrie poate fi putin prea umeda pentru iubitorii soarelui.Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?