Palau - Micronezia - Blue Corner scuba diving
1/143
calendar_month 30 Mar 2012, 10:39
Palau reprezinta fara indoiala una dintre cele mai fascinante destinatii pentru pasionatii scuba-diving-ului.

Considerat pe buna dreptate unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri, Palau ofera turistilor numeroase insule salbatice in mijlocul unei lagune albastre, strajuita de recifuri de corali.

Curentii foarte puternici din apa, claritatea extraordinara a acesteia si cele peste 1500 de specii de pesti exotici creeaza un tablou naucitor pentru cei ce vin pentru prima oara la scuba-diving.

Laguna este formata din peste 200 de insule (din care doar 8 sunt locuite) in care peisajul subacvatic calcaros concureaza cu succes cu cel terestru, iar diversitatea este cuvantul de ordine.

70% din populatia din Palau locuieste in Koror, oras care asigura turistilor tot confortul de care au nevoie, in peste 20 de hoteluri luxoase.

Pentru a afla de ce Palau este supranumit a￯￯paradisul diverilora￯￯ este de ajuns sa te scufunzi o singura data si sa experimentezi intalnirea cu rechinii de recif si baracudele ce inoata la nici 1 m de tine sau sa te gasesti inconjurat de mii de meduze multicolore si pisici de mare gigantice!

Numeroasele centre de scuba diving care impanzesc arhipelagul ofera turistilor tot echipamentul necesar scufundarilor. Ei il pot inchiria sau cumpara si pot cumpara pachete complete de scuba-diving, care le asigura ture de scufundari cu ghizi specializati in cele mai fascinante zone ale lagunei.

Cand este bine sa mergi la scuba diving in Palau?

Daca vrei sa eviti aglomeratia atunci nu vizita Palau in timpul sarbatorilor japoneze, cand fluxul de persoane este triplat - Anul Nou, Saptamana Aurita (sfarsitul lui aprilie a￯￯ inceputul lui mai) sau mijlocul lui august.

Vremea este foarte primitoare tot timpul anului, cu o medie a temperaturii de 27 C si umiditate relativ scazuta.

Limba oficiala este engleza si palauana, iar moneda de schimb este dolarul american. Cardurile de credit sunt acceptate peste tot in Palau si exista numeroase sucursale bancare pentru transferuri sau retrageri de numerar.

Care este cel mai cunoscut loc pentru scuba diving in Palau?
In topul zonelor faimoase pentru scuba diving pe locul intai se afla fara indoiala:

Blue Corner (Coltul albastru)
Incontestabil cel mai frumos loc de scuba diving din Palau, Blue Corner este localizat in reciful de sud-vest al insulelor, la 46 de km de Koror, distanta ce poate fi parcursa in 50-60 minute cu barca cu motor.

Vizibilitatea in aceasta zona este de peste 30 de metri in timpul fluxului si de peste 20 metri in timpul refluxului, cand curentii de apa sunt foarte puternici si ghizii recomanda numai scufundatorilor cu experienta sa coboare in adancuri.

Curentii se pot schimba in cateva secunde, iar apele pot deveni de la linistite la foarte periculoase, de aceea este interzisa scufundarea in aceasta zona fara ghid specializat.

De la 0 la 10 m a￯￯ peretele recifului calcaros este acoperit de corali albi.
De la 10 la 20 m - peretele recifului se termina, incepe zona de abis, coralii devin mai colorati si se poate vedea gura unei caverne adanca, la adancimea de 25 m.
De la 20 (25) la 30 m a￯￯ abis cu corali purpurii si pesti exotici de mari dimensiuni.

Peretele stancos al recifului este alb straveziu si coboara abrupt de la 10 la 330 m. Catre suprafata este acoperit de corali moi si anemone colorate si ofera adapost multor specii de pesti exotici, cum ar fi baracudele, pestii clovn, boxfish sau Cubicus Ostracion.La adancime insa ai parte de adevarata distractie, caci odata cu zonele abisale din adancuri isi fac aparitia uriasii rechini de recif care inoata extrem de aproape de tine, giganticele pisici de mare care ating lungimi impresionante de 4,5 m si greutati de 300 de kg si curioasele baracude.

Numele de "Blue Corner" vine de la Francis Toribiong, fondatorul Fish n Fins, cel mai mare centru de scuba din Palau, care obisnuia sa faca scufundari doar in zona numita a￯￯Blue Holesa￯￯. Insa intr-o zi s-a scufundat putin mai in stanga recifului, chiar dupa un colt stancos, descoperind astfel ceea ce a devenit cel mai faimos loc de scufundari al arhipelagului.

https://


Sondaj

Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?