Necesarul de echipament pentru scubadiving
8/80
calendar_month 02 Feb 2012, 16:13
Echipamentul de scufundari este elementul esential al acestui sport.

Un scafandru trebuie sa cunoasca toate detaliile despre el si modul in care functioneaza pentru a avea mai multa increderea cand se afla in apa.


Antrenamentul oferit de instructori atestati presupune de asemenea prezentarea acestui sistem simplu si ingenios, a modului in care se asambleaza si se utilizeaza.

Din pacate, exista multe cursuri organizate de oameni fara prea multe cunostinte si care nu furnizeaza aceste informatii vitale.

Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa alegeti echipamentul potrivit pentru dumneavoastra; este de la sine inteles ca trebuie sa apelati in plus la ajutorul unui specialist.

Un incepator al acestui sport are nevoie de cinci elemente esentiale pentru a invata primii pasi.

Orice alte acesorii pot fi inchiriate insa aceste cinci elemente trebuie sa fie personale si sa se potrivesca perfect cu constitutia celui care le foloseste. Magazinele specializate nu vor inchiria aceste obiecte si de aceea trebuie cumparate. Iata care sunt ele:

- masca
- labe
- snorkel
- vesta compensatoare si lest cu greutati
- detentor

Dupa cateva lectii, scafandrul poate sa aleaga si alte elemente care sa ii imbunatateasca echipamentul.

Probabil ca prima cerinta va fi costumul de scafandru. Acesta difera in functie de model, forma, grosime si marime. Este bine sa il cumparati ca sa evitati dezavantajele inchirierii lui. Puteti sa alegeti astfel un model confortabil si care sa va permita usurinta in miscare.

Un novice ar putea sa opteze pentru urmatoarele accesorii:

- computer de scufundare
- manusi, botosei si gluga
- regulatori

Echipamentul de scafandru poate fi achizitionat de la centrele specializate si difera in functie de model, numarul de acesorii si tehnologia utilizata (sisteme care filtreaza aerul expirat pentru a fi refolosit).

Daca aveti destui bani de cheltuit atunci veti putea cumpara toate elementele necesare, profesionist realizate si cu un grad inalt de durabilitate.

Tuburile de oxigen nu trebuie cumparate. Este mult mai comod si mai avantajos sa fie inchiriate din centre specializate unde pot fi verificate, intretinute si testate. Uneori, adevaratii pasionati de acest sport achizitioneaza un tub echipat cu propriile valve si acesorii.
A￯

Sondaj

Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?