Echipamentul minimal de care ai nevoie la scuba diving

Publicat: 06 Feb 2012 16:12

Daca faci snorkeling sau esti la primele scufundari cu scuba, e bine sa ai un echipament minimal propriu, ABC-ul fiecarui scafandru: masca, labele, snorkelul.

Iata cateva aspecte de care e bine sa tii cont in alegerea echipamentului tau:

Masca
O masca are o serie de caracteristici majore: volumul, fusta mastii, lentilele si modelul.
Calitatea unei masti se reflecta in tipul de silicon folosit pentru fusta mastii, in calitatea lentilelor, a ramei si a sistemului de ajustare.

E foarte important sa probezi masca inainte de a o cumpara. Dintre diferitele modele trebuie sa il alegi pe cel care se potriveste cel mai bine configuratiei fetei tale.

Snorkelul
Tubul sau snorkelul, cu ajutorul caruia respiram la suprafata, are 3 caracteristici importante : flexibilitatea, greutatea, prezenta supapelor. Daca intentionezi sa il folosesti mai mult pentru snorkeling sau scufundarile in apnee e bine sa iti alegi un snorkel usor.

Prezenta supapelor te va ajuta sa elimini apa mult mai usor, lucru important atat pentru cei care fac snorkeling cat si pentru cei care practica scuba diving.

Labele
In functie de destinatia lor - pentru snorkeling sau pentru scuba diving - labele pot fi tip papuc sau cu catarama.

Cele tip papuc se incalta direct, sunt mai usoare, insa ofera o protectie relativ scazuta piciorului. Sunt foarte potrivite pentru snorkeling.

Labele cu catarama se poarta cu botosei de neopren, fiind cele mai potrivite pentru scuba diving. Piciorul este mult mai bine protejat si transferul termic mult mai lent.

Un aspect important in alegerea labelor tine de propulsia pe care acestea ti-o ofera sub apa. E bine sa intrebi un specialist care sunt caracteristicile diferitelor modele si ce ti s-ar potrivi cel mai bine.

In urma unui curs despre echipamentele de scuba diving vei sti sa iti alegi cel mai bine echipamentul care ti se potriveste.

Nu uita: calitatea e foarte importanta pentru confortul si siguranta ta sub apa.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2,100(8 voturi)
2139 vizite

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si