Diving in Lacul Sfanta Ana
9/91
calendar_month 06 Feb 2012, 16:06
Singurul lac vulcanic din Romania, Sf Ana este situat in lantul vulcanic al Carpatilor Orientali in craterul Puciosul.Important obiectiv turistic aflat in rezervatia naturala Mohos.

Diving Info:

a￯￯ Altitudine: 946 m
a￯￯ Adancimea maxima: 7 m
a￯￯ Vizibilitate: 4 m
a￯￯ Temperatura: 23 - 25A￯ C
a￯￯ Diametru: 500 m
a￯￯ Suprafata 195.280 mp
a￯￯ Mineralizare: 0.002%

Istoria locului: Legenda culeasa de Benedek Elek

Lacul Sfanta Ana se odihneste la poalele unor munti ingemanati ca apa pe fundul unui vas mare. De jur imprejur paduri de conifere alcatuiesc o coroana. Calatoriti peste tot pamantul dar loc mai frumos ca acesta nu gasiti.

Dar cine s-ar fi gandit ca pe locul acestui lac minunat, demult era un munte foarte inalt iar in varful acestuia o cetate mandra cu vedere catre satele din Ciuc si Trei Scaunea￯￯

Este unicul lac de origine vulcanica de pe teritoriul RomA￯niei si din intreaga Europa, aflA￯ndu-se la o altitudine de 946 metri. Forma lacului este asemanatoare unei palete de pictor.

Apa - fiind o apa aproape distilata - este extrem de curata, mineralizarea fiind de 0,002%, lacul este considerat cel mai curat din lume, dar din lipsa sarurilor minerale apa nu este potabila.

La A￯nceputul secolului s-a colonizat o specie de somn pitic A￯n apa lacului. Malul lacului este un loc ideal pentru recreere, pentru scaldat A￯n perioadele mai calde ale anului. Lacul Sf. Ana este considerat rezervatie naturala. Aici se afla o capela romano-catolica, purtA￯nd hramul Sfintei Ana.

Zona - inclusiv Tinovul Mohos din craterul vulcanic vecin, cu numeroase raritati botanice de pe vremea glaciatiunii (roua cerului, o planta carnivora) - este legata cu poteci turistice marcate de statiunea Tusnad Bai, respectiv cu Baile Balvanyos.

Sondaj

Care sunt cele mai spectaculoase trick-uri in skateboarding?