Scufundari in lacul Doaga

Publicat: 22 Iun 2012 09:38

Doaga este un lac din judetul Vrancea, cu vizibilitate buna in cea mai mare parte a anului, insa si cu zile in care vizibilitatea scade sub un metru.

Din cauza izvoarelor in multe locuri vizibilitatea scade considerabil incepand de pe la 8 m adancime. Plaja lacului ofera o intrare usoara celor pasionati de scufundari, sub forma unei pante line.

Lacul Doaga este la origini o fosta excavatie de balast, folosita in mare parte la constructia barajului de la Bicaz. Lacul comunica subteran cu raul Siret, fiind astfel afectat de nivelul Siretului.

Info lacul Doaga:
- Locatie:Vrancea - Tecuci - Lacul Doaga
- Nivel minim de brevetare: Open Water
- Temperatura apei se situeaza in jurul valorii de 8 grade C

Cum se ajunge la lacul Doaga?
Pe soseaua Tecuci-Tisita, imediat dupa podul de la Cosmesti, la cateva sute de metri pe stanga - directia Tisita/E85.

Costumul recomandat pentru scufundari este cel uscat. Atentie la structurile scufundate din beton si fier, greu detectabile din cauza vizibilitatii ingreunate.

Tot ca recomandare pentru scufundatori: intrarea se face pe a doua poarta, iar de acolo se ajunge pe peninsula cu masina, cu echipament. In plus, de pe peninsula, intrarea in apa se face mult mai usor deoarece se intra direct in apa adanca.

Daca se intra dinspre partea cu plaja, apa adancindu-se treptat, scafandrii sunt obligati se care echipamentul in spate aproximativ 50 metri.

Se organizeaza frecvent Discover Scuba Diving atat pentru incepatori cat si pentru membri activi ai NorthWave Dive Club.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,56(16 voturi)
5241 vizite

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si