Scufundari in Bicaz

Publicat: 21 Aug 2012 09:36

Cel mai mare lac artificial din Romania, cu un perimetru de 70 de km, lacul Bicaz ofera destinatia perfecta pasionatilor de sporturi nautice, in special de scufundari.

Fie ca ajungi la Bicaz venind dinspre Piatra Neamt, fie dinspre Gheorgheni barajul cu cei 127 de m inaltime iti taie respiratia.

Te opresti pret de cateva minute sa faci niste poze apoi o iei usurel pe drumul forestier care pleaca din buza barajului, catre coada lacului.

Drumul e practicabil de primavara pana toamna, insa e destul de solicitant pentru suspensii, asa ca nu baga pe acolo vreo masina cu garda joasa la sol.

Cand ploua e si mai si, caci zonele dese de umbra tin noroiul mult timp pe drum.

Sa tot fie vreo 12 km de forestier pana ajungi la coada lacului, in satul Secu, unde intri pe un drumeag abrupt care coboara la lac. Iar de acolo incepe distractia.

Primul contact cu apa este cu emotii, caci temperatura este destul de scazuta, insa daca ai costum de neopren de temperatura medie, te avanti in cateva minute in larg fara probleme.

Noi am probat scufundarile medii, cu ochelari, labe, costum si tub, insa scufundatorii profesionisti vin echipati cu butelii si costume speciale.

Vizibilitatea e relativ buna, mai ales la mijlocul lacului, unde se imputineaza malul si predomina piatra de rau. Dupa ce te saturi de sufundari mai poti ramane in apa sa admiri privelistea.

Lacul straluceste in razele soarelui iar in el se oglindeste padurea de conifere de pe mal. In departare se inalta semet Ceahlaul iar linistea e sparta doar de ciripitul pasarelelor.

Seara la foc si povesti trece repede iar somnul te imbie imediat. Privelistea din buza cortului de a doua zi dimineata a￯￯ nepretuita!

Am incercat si sportul lenesilor, pescuitul la undita, cu rata de succes ridicata, insa cu o captura micuta ca dimensiuni, formata din bibani.

Autor: Diana P.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

4,48(21 voturi)
7637 vizite

Sondaj

Cat de riscant este parasutismul?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si