Scuba diving in Isla Cozumel

Publicat: 12 Iul 2012 09:34

Pentru pasionatii de scuba diving specialistii recomanda o zona perfecta: Isla Cozumel.

Cozumel reprezinta una dintre cele mai mari insule ale Mexicului, cu o populatie de 90.000 locuitori.

Toate croazierele din Caraibe au in destinatiile lor aceasta insula, fiind in topul primelor 10 insule cele mai vizitate de turisti, mai ales de cei pasionati de scufundari.

Pe langa vizitarea ruinelor civilizatiei Maya, turistii pot face aici adevarate incursiuni subacvatice, gratie peisajului spectaculos si a faunei bogate.

In zona exista peste 30 de locuri pentru scufundari ce ofera satisfactii tuturor categoriilor de scufundatori, de la incepatori la cei foarte experimentati.

Istoria Insulei Cozumel

In 12 octombrie 1492 Cristofor Columb ajunge pe una din insulele Bahamas fiind convins ca a descoperit de fapt Indiile.

Primele insule ocupate au fost insulele San Domingo, Cuba si Puerto Rico din Oceanul Atlantic pe cand coasta Americii centrale si de sud fiind descoperite si cercetate abia la inceputul secolului urmator.

In ciuda acestor decoperiri nimeni nu banuia existenta Mexicului. In 1502 Columb a avut o prima intalnire cu o piroga mayasa ce transporta tesaturi si cacao, insa faptul a fost ignorat.

Abia in 1517 o expeditie cubaneza formata din trei corabii a intrat in contact cu civilizatia Maya din Yucatan, la conducerea expeditiei aflandu-se Francisco Hernandez de Cordoba.

Expeditia a fost una cu pierderi grele de vieti omenesti, 57 de oameni din cei 110 pierzandu-si viata, inclusiv comandantul.

Un an mai tarziu Juan de Grijalva in fruntea a patru corabii a descoperit insula Cozumel , insa de aceasta data intalnirea cu mayasii fiind una pasnica, spaniolii primind in dar numeroase obiecte de aur.

Scufundari in Cozumel

Insula Cozumel a devenit faimoasa printre pasionatii de scuba si datorita faptului ca este printre singurele locuri din lume unde poti explora epava unui avion, pe fundul oceanului. Este vorba de un avion Corsair distrus in 1977, in cadrul unui film.

De asemenea Cozumel se poate mandri si cu existenta a numeroase "cenote", binecunoscutele pesteri subacvatice uimitoare care au evoluat in propriile lor ecosisteme. Apa din aceste cenote este limpede precum cristalul, vizibilitatea fiind extraordinara la adancimi foarte mari.

Vremea in Cozumel

Fiind o insula a Caraibelor, Cozumel beneficiaza de o temperatura medie crescuta tot timpul anului, desi perioada septembrie a￯￯ noiembrie poate fi putin prea umeda pentru iubitorii soarelui.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,17(6 voturi)
5237 vizite

Sondaj

Urmaresti cursele de Formula 1?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si