Nanda Blue Hole, Vanuatu - abisul de azur

Publicat: 18 Sep 2012 11:29

Arhipelagul Pacificului ascunde o multime de locatii ce par desprinse din povesti.

Ape azurii, vegetatie luxurianta, clima ideala pentru scufundari sau snorkeling.


Insa aparenta idilica a zonei nu reuseste sa ascunda in totalitate faptul ca intreaga extremitate sud-vestica a statului Vanuatu este afectata de un vulcanism activ.

Statul Vanuatu este format din 13 insule medii si aproximativ 60 de insulite si are ca vecin principal Insulele Fiji.

Relieful specific zonei vulcanice prezinta numeroase zone accidentate, stanci abrupte si recife coraligene.

Espiritu-Santo este cea mai populara insula a statului Vanuatu, vestita atat pentru parcul national Million Dollar Point, cat mai ales pentru Nanda Blue Hole, un abis cu apa azurie adanc de 13 metri.

Grota subacvatica este detinuta de o familie locala care a transformat zona in atractie turistica si ofera servicii complete de scufundari turistilor.

Nanda Blue Hole, sau Jacquie's Blue Hole, numite astfel dupa Jacquie, proprietara zonei, este populara in principal prin claritatea extraordinara a apei si prin nuanta intensa de albastru, datorata absorbtiei de rosu in spectrul de culori de adancime.

Cu cat se coboara in adancime cu atat nuantele de albastru se intensifica. Apa din grota este de o puritate crescuta si datorita rocilor de calcar de un alb ireal, care filtreaza in permanenta zona.

Pasionatii de scuba diving gasesc astfel locatia perfecta pentru o sesiune de scufundari si de ce nu, de fotografie!Info suplimentare puteti gasi si pe Nanda Blue Hole.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

6,22(9 voturi)
12344 vizite

Sondaj

Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si