White-water rafting in Zambia

Publicat: 16 Mar 2012 13:58

Considerate unele dintre cele mai spectaculoase portiuni de river rafting din lume, Cheile Batoka din Zambia ofera turistilor senzatii intense pe toata durata expeditiilor.


Are 23 de praguri de nivel iar gratie acestui fapt raul este tot timpul involburat si agitat.

Albul inspumat al apei contrasteaza puternic cu negrul de abanos al stancilor din imprejurimi, recreand senzatia ametitoare a unui roller-coaster care ruleaza cu viteza prin peisajul spectaculos al cheilor raului Zambezi.

Aventurile de rafting incep imediat de sub zona cascadelor, unde sunt aliniate plute de cauciuc de mari dimensiuni.

Puteti opta pentru excursii de jumatate de zi, de o zi sau chiar excursii de doua zile, cu innoptare pe traseu.

Din martie pana in iulie, cand apele raului Zambezi au debit foarte ridicat doar ultimele 13 praguri sunt practicabile pentru rafting.

Insa nivelul scazut al apei prezinta avantajul ca poti vedea cascadele in toata splendoarelor lor.

Incepand cu luna august toate cele 23 praguri sunt practicabile, debitul raului coborand la normal. Lunile septembrie si octombrie sunt considerate lunile perfecte daca vrei sa ai parte din plin de aventura de rafting pe raul Zambezi.

In plus apa raului este foarte calda pe tot parcursul anului, reprezentand un motiv in plus in alegerea acestui itinerariu pentru aventura ta.

Taberele de innoptare se stabilesc in Cheile Batoka si reprezinta ele insele experiente de sine statatoare, gratiei mirajului oferit de jungla.

La un foc de tabara pe malul raului, ascultand povestile ghidului, apoi aventura din nou odata cu rasaritul soarelui.

Traseele de rafting din Cheile Batoka au gradul de dificultate 5, deoarece pe parcurs intalnesti des vartejuri lungi si prapastii sub ochiuri de apa involburate. Baza de unde pornesc traseele este baza cascadei Zambezi.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

6(1 voturi)
1628 vizite

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si