River Rafting la Rishikesh, India

Publicat: 05 Mar 2012 14:48

Situat in Uttarakhand, Rishikesh este o binecunoscuta destinatie turistica, gratie peisajelor sale fantastice. Locul este, de asemenea, foarte popular printre hindusi, deoarece el reprezinta lacasul multor locuri de pelerinaj hindus.

RA￯urilor involburate si muntii inalti reprezinta atractia majora a orasului Rishikesh, asadar fiind printre primele trecute pe lista de catre turistii care doresc aventura, distractie si relaxare.

River rafting este una dintre cele mai populare hobby-uri sportive in Rishikesh, deoarece multe rA￯uri involburate aflate la altitudini mari in Himalaya isi au cursul prin aceste zone. Canotajul, trekking-ul si alpinism sunt unele din doar cateva din sporturile aventuroase pe care un turist le poate incerca in vacanta in Rishikesh

River rafting-ul este considerat a fi una dintre cele mai bune metode de detensionare nervoasa. Mediu incitant in care acesta se desfasoara va relaxa corpul si sufletul pentru a oferi o experienta unica.

Este, de asemenea, o experienta de nepretuit pentru iubitorii de natura. Sunetul apei lovind constant pluta si inclesterea ambarcatiunii in directii diferite reprezinta aventura pura si distractie in acelasi timp.

Cu toate acestea, river rafting-ul nu este un sport usor pentru persoanele care incearca senzatiile pentru prima data. Din aceste considerente, organizatorii de adventure race de la Rishikesh au mai multe pachete de servicii, de la nivelul de incepatori la cel de experti.

Nivel de clasa 1 in rafting inseamna intotdeauna persoane care incearca pentru prima oara senzatiile oferite de un rau involburat. Daca nu sunteti la prima experienta sau ati incercat si alte sporturi extreme practicate pe apa, puteti sari direct la nivelul de clasa 2 in rafting.

Nivelurile de gradul 3 si mai sus sunt destinate pentru aventurosii care sunt foarte familiarizati cu raurile rapide sau care au mai practicat rafting si kayaking.

Puteti merge in Rishikesh pentru rafting in toate lunile anului, cu exceptia lunilor ianuarie, prima jumatate a lui februarie( luni extrem de reci) si iulie-august, luni musonice.

Septembrie-decembrie si de la mijlocul lunii februarie - iunie sunt considerate cele mai bune perioade pentru rafting.

Taberele de rafting sunt bine dotate, asigurand facilitati moderne si un maxim de siguranta. Rishikesh este bine conectat la aproape toate marile orase din India, in ceea ce priveste transportul pe uscat, legaturile aeriene si conexiunile la Internet.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

2(1 voturi)
1841 vizite

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si