Rafting pe raurile din Nepal

Publicat: 07 Feb 2012 11:56

Cand auzi numele Nepal, te gandesti automat la culmile de peste 8000 de metrii si zapezile vesnice din Himalaya. Putin stiu insa ca in Nepal exista si verdeata si rauri repezi si istorie si cultura, iar turismul este foarte bine dezvoltat.

Nepalul nu este doar un loc de tranzit al alpinistilor pentru expeditiile lor temerare. Pe langa marile orase, Nepalul ofera si multe alte atractii turistice. O data ce ai iesit din orasele mari, raurile iti ofera distractii palpitante. Raurile din Nepal a￯￯ adevarate roller caster a￯￯ sunt esenta expeditiilor de rafting si kayaking.

De altfel, Nepalul se afla pe locul doi in clasamentul celor mai bogate tari din lume la capitolul rauri pentru rafting. Astfel, combinat cu drumetiile montane si cu plajele albe de-a lungul raurilor, Nepalul este o destinatie turistia deosebit de atractiva.

Rauri repezi in Nepal

Raurile rapide nepaleze sunt cotate de catre cei mai curajosi rafteri, de la usoare la imposibile, cu numeroase coborari. Asadar, in Nepal, raftingul a devenit foarte popular in ultimii ani. Echipamentul de calitate, staff-ul profesionist si ospitalitatea nepaleza, iti pot face calatoria foarte interesanta.

De la gentilul de doua zile Seti River, pana la aventura revigoranta printre alunecari involburate, timp de 10 zile, pe care o ofera indepartatul Tamur sau Kamali, exista cate o experienta mai mult decat placuta ce ii asteapta pe toti, Trishuli, Kaligandaki, Sonkoshi, Bhotekoshi, Marshyangdi si Arun sunt celelalte rauri nepaleze pe care le puteti avea in vedere.

Raurile nepaleze se impart in sase categorii, de la ape line, considerate lenese, pana la cele imposibil de folosit, recomandate numai dup ace iubitul sau iubita v-a parasit!

Clasa 1 are putine obstacole, iar clasa 6 este considerate aproape imposibila. Pentru cei curajosi se recomanda clasele 1-3, iar cei mai experimentati , care stau bine cu psihicul, pot incerca direct clasele 4-6.

O caracteristica a raurilor din Nepal, este ca acestea se schimba o data cu anotimpurile. In fiecare an, dupa muson, apele se umfla, schimbandu-si albiile si natura involburarilor - apar noi involburari, altele devin mult mai dificilea￯￯
Aceste schimbari sunt permanent monitorizate, astfel incat securitatea celor care fac rafting in Nepal nu este amenintata.

Cand se poate practica raftingul pe raurile din Nepal

Daca vrei sa mergi la rafting in Nepal, perioada cea mai buna in care sa mergi, este din septembrie pana la jumatatea lunii decembrie si de la inceputul lui martie si pana la jumatatea lunii iunie. In restul timpului, septembrie a￯￯ octombrie si mai-iunie, raurile pot fi involburate, din cauza musonului.

Va recomandam raul Kaligandaki, numit si raul zeului Kali.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

9(2 voturi)
1949 vizite

Sondaj

Cursele pe circuit vs cursele pe traseu - care sunt mai spectaculoase?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si