Rafting in Muntenegru - o experienta unica

Publicat: 28 Mar 2012 12:53

Muntenegru, in ciuda faptului ca este o tara mica, reprezinta o zona care ofera celor indragostiti de turism si aventura calatoria vietii lor. Combinatie stralucita de munte si mare, de plaje superbe si peisaje montane spectaculoase.

Indiferent ca alegi Kotor, supranumit "perla Muntenegrului", micul port Bor, cel mai important golf al tarii, sau Buvda, marginit de trei creste muntoase, nu vei fi dezamagit.

Insa pentru adevaratii pasionati de sporturi extreme pe apa, Muntenegru isi dezvaluie adevarata valoare, prin bijuteria sa cea mai de pret, Tara. Cel mai lung rau din Muntenegru, raul Tara formeaza spre est un canion sinuos impresionant.

Canionul Tara este cel de-al doilea canion ca marime din lume, cu 149 km lungime si adancime maxima de 1300 m, fiind surclasat doar de spectaculosul Grand Canyon, cu 449 km lungime si adancime maxima de 1800 m.

Diversitatea sa absoluta consta in faptul ca aici poti gasi atat zone tumultoase de cascade si canioane, unde pasionatii de rafting se bucura de ture spectaculoase, cat si zone linistite, cu ape limpezi precum cristalul si de un verde turcoaz splendid.

Apa raului Tara este considerata una dintre cele mai curate ape din lume, fiind 100% potabila si nepoluata, iar in combinatie cu solul calcaros creeaza adevarate spectacole de culoare.

Rafting pe raul Tara

Cei care vin aici pentru rafting au parte de tot pachetul de adrenalina si aventura asteptat. Zonele de tura au grade de dificultate foarte variate, de la WW II (facil) pana la WW III (dificil) cu pasaje de WW IV (foarte dificil), asa ca ofera satisfactie atat incepatorilor cat si celor cu state vechi.

"Asociatia Ghizilor din Bucovina" ofera pachete complete de rafting si canyoning pe raul Tara tuturor celor pasionati.

Tura de rafting cuprinde raul Tara iar cea de canyoning zona canionului Nevidio, ultimul canion descoperit din Europa, explorat abia A￯n 1965.

Parcursul turei de rafting are 70 de km iar canionul Nevidio are 4 km si numeroase cascade, bulboane si pasaje spectaculoase create de apa .

Flora si fauna din zona canionului sunt aparte, gratie cantitatii destul de scazute de lumina ce patrunde din afara si a temperaturii scazute a apei. Doritorii au nevoie obligatoriu de echipament special (costum de neopren + echipament de alpinism) si ghidaj adecvat.

Parcurgerea canionului dureaza o zi A￯ntreaga (aproximativ 6-8 ore) cu campare ulterioara in camping amenajat, cu focuri de tabara si vizionari ale filmarilor si pozelor de peste zi, caci expeditia va fi filmata integral.

Preturile pentru intreg pachetul de servicii sunt:
- 499 euro/pers. a￯￯ pentru un grup de 6 a￯￯ 10 persoane
- 669 euro/pers. a￯￯ pentru un grup de 3 a￯￯ 5 persoane

Mai multe info despre traseu, program, discount-uri si facilitati puteti obtine de la "Asociatia Ghizilor din Bucovina".

Si cateva imagini de la tura de anul trecut, organizata de "Asociatia Ghizilor din Bucovina":
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,35(23 voturi)
6215 vizite

Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si