Trasee de rafting recomandate de specialisti

Publicat: 07 Feb 2012 11:09

Daca doresti sa faci rafting si nu stii care sunt cele mai bune trasee, ne-am gandit sa facem o lista din care sa alegi. Iata cateva cursuri de apa ideale pentru rafting, recomandate de catre specialisti:

Crisul Repede, de la confluenta cu Valea Iadului pina in satul Vadu Crisului, este excelent pentru navigatie si parcurge zone superbe. Din pacate, malurile sint extrem de murdare. In aceeasi situatie se afla si Ariesul, navigabil de la Albac pina in Turda.

Probabil cel mai frumos parcurs pentru rafting il reprezinta riul Nera, cu plecare din satul Sopotul Nou, traversind Cheile Nerei pina la intersectia cu Valea Beusnitei. Alte doua riuri sint Cerna (plecare aval de Cheile Cernei) si Bistrita (plecare aval de Vatra Dornei). Cel mai bun sezon de rafting este la sfarsitul primaverii - inceputul verii pentru ca atunci apele sunt mari si vijelioase.

Defileul Jiului intre Livezeni si Bumbesti Jiu este cu siguranta unul dintre cele mai rapide si tehnice circuite de rafting din Romania. Gradul sau este dificil de stabilit avind in vedere ca prezinta fluctuatii ale nivelului de circa 3-4 metri intre cota maxima la viitura si cota minima din sezonul secetos.

Schimbari bruste de directie, ruperi de nivel de 1-3 metri, pereti impunatori, vartejuri, valuri de 1-2 metri fac ca acest traseu sa fie deosebit de atractiv.

Unul dintre cele mai interesante trasee se gaseste in zona Bucovinei (renumita pentru bisericile cu picturi exterioare), pe Valea Bistritei. Raul Bistrita este considerat unul dintre cele mai bune rauri repezi de munte pentru practicarea river raftingului, intrucat are grade de dificultate care permit efectuarea acestui sport atat pentru agrement turistic pentru incepatori, cat si pentru profesionisti. Debitul de apa al raului este mare, permitand efectuarea river raftingului din aprilie pana in octombrie.
Cat de mult ti-a placut acest articol?

Nota obtinuta

3,67(3 voturi)
1679 vizite

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?

Cele mai citite...
Locatii pentru Bungee Jumping in Romania Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov Facilitati : Instalatia este pe locul intai in Europa de Est, si pe locul doi in Europa, dupa Elvetia, cu o inaltime de 137,5 m cu posibilitati de marire pana la 155m, pe o distanta de aproximativ 100 de metri, in functie de greutatea celui care
Sfaturi in caz de fracturi Fracturile Tipuri de fracturi O fractura sau ruptura poate fi cauzata de suprasolicitare, violenta externa sau presiune. Persoana care acorda primul ajutor trebuie sa fie in stare sa deosebeasca o fractura inchisa de una deschisa. Pielea peste o fractura inchisa nu este strapunsa, in timp ce pielea
Saltea vs. izopren - ce alegi? Majoritatea drumetiilor presupun cel putin doua zile de calatorie, deci minim o noapte. Iar cand drumetiile au ca punct de popas zone mai putin locuite, noaptea se petrece de regula la cort. Un cort echipat complet presupune obligatoriu prezenta unui accesoriu care se aseaza pe jos, in interior si